Každá osmá velká firma je už připravena na novou informační povinnost, kterou bude muset plnit od ledna 2024. Zvláštní oddíl, jak její obchodní model podnikání přispívá k ochraně životního prostředí nebo zohledňuje sociální aspekty.
Podnikání v České republice je ovlivňováno řadou zahraničních vlivů – ceny surovin, ceny energií, výkyvy v dodávkách, špatně předvídatelná situace na Blízkém východě i pokračující konflikt na Ukrajině. Ale to nejsou zdaleka všechny nástrahy, kterým bude muset tuzemský business čelit.
Vedení detailní evidence knihy jízd je nadbytečné a pro firmy administrativně velmi náročné. Pokud nebudou muset striktně rozlišovat pracovní a soukromé cesty, podnikatelům to výrazně sníží byrokratickou zátěž.
Marek Bártek bude jmenován obchodním a marketingovým ředitelem a členem představenstva NN ČR s účinností od 1. listopadu 2023, po schválení příslušnými regulačními úřady.
Novou generální ředitelkou společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko bude od 1. prosince Jana Lvová. Zkušená manažerka s bohatou praxí v platebním sektoru z lokálních trhů i ze zahraničí bude ve spolupráci s českým a slovenským týmem rozvíjet strategii a obchodní činnost společnosti Mastercard.
PaedDr. Petr Paksi, DBA. Jednatel a obchodní ředitel společnosti JAP FUTURE s.r.o. Obdivuhodná, akční osobnost businessu, člověk s nevídaným obchodním talentem, který vidí a odhaluje příležitosti, které jiným zpravidla unikají.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...