Novým generálním ředitelem společnosti Kaufland Česká republika se od 1. října 2023 stane zkušený německý manažer Heiko Koch. Nahradí Stefana Hoppeho, který po čtyřech letech úspěšného působení v České republice přechází do představenstva společnosti Kaufland International.
Prestižní ocenění Manažerka roku 2022 získala Lucie Urválková, která zastává pozici CFO v UNIQA pojišťovně, a.s., sloužící více než třem milionům klientů v Česku a na Slovensku. Bronislav Převrátil, CEO firmy Chart Ferox a.s., která se specializuje na výrobu zařízení pro skladování zkapalněných plynů a vyniká v oblasti inovací, získal ocenění Manažer roku 2022. V průběhu slavnostního vyhlášení v Empire Hall ve Slovanském domě byla oceněna zejména jejich schopnost vedení a budoucího směřování, spojeného s inovacemi a touhou po neustálém zlepšování.
Obchodním ředitelem společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko byl k 1. září jmenován Tomáš Chumchal. Ve své funkci bude mít zodpovědnost za prodejní strategii a řízení obchodních týmů v obou zemích.
Těsně před prázdninami přijela do České republiky zcela mimořádná návštěva. Nejednalo se o nikoho menšího než jednu z nejvýznamnějších žen světového automobilového průmyslu. Linda Jackson je totiž od ledna 2021 generální ředitelkou značky Peugeot.
Zkušený manažer Jaroslav Vaněk se nově stává generálním ředitelem společnosti OKIN FACILITY. Na pozici tak nahradí Václava Trávníka, který firmu s českým kapitálem vedl v šesti zemích od roku 2014. Na Vaňkovu původní pozici šéfa OKIN FACILITY pro Česko nastupuje Zdeněk Kulhánek. Oba kariérní postupy jsou interní.
Novým personálním ředitelem společnosti AGC Automotive Czech, jednoho z největších evropských závodů na výrobu automobilových skel, se stal Jiří Hofbauer. Absolvent Jihočeské univerzity a postgraduálního studia Personálního managementu a rozvoje na Nottingham Trent Business School má mnohaleté zkušenosti s řízením personálních oddělení ve finančních institucích, firem z oblasti FMCG nebo výrobního závodu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...