INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CFA Society Czech Republic představila na neformální snídani v Thompson Reuters náborovým pracovníkům z České republiky novou službu JobLine. CFA JobLine nabízí zaměstnavatelům z oblasti financí, finančních služeb a consultingu možnost inzerovat volná pracovní místa zaměřená na finance či přímo na držitele nebo kandidáty CFA titulu na webových stránkách www.czechcfa.cz.

Zkratka CFA® zastupuje výraz Chartered Financial Analyst®, to ve volném překladu znamená „autorizovaný finanční analytik“. Program CFA je považován za jeden z nejnáročnějších studijních programů ve finanční profesi vůbec. Náročné etické a profesní požadavky pro získání tohoto titulu splní každý rok jen 20% kandidátů, kteří se do programu zapíší. V České republice a na Slovensku je úspěšných držitelů tohoto titulu zatím více než 130.

Možnost nabízet držitelům tohoto prestižního titulu a kandidátům v určitém stupni studia programu CFA pracovní pozice na webových stránkách www.czechcfa.cz prostřednictvím služby CFA JobLine je v České republice absolutní novinkou. V Evropě se s ní náboroví pracovníci již mohli setkat například v Rakousku, Německu, Velké Británii, Belgii či Nizozemsku, kde byla před několika lety úspěšně spuštěna a kde ji zaměstnavatelé z finančního sektoru aktivně využívají jako cenný zdroj vysoce kvalifikovaných odborníků s vysokým etickým profilem. CFA Society Czech Republic bude tuto službu v prvních letech nabízet zdarma.

Pozice, které držitelé titulu CFA nejčastějí drží jsou asset manažer (manažer správy portfolií cenných papírů), finanční analytik či konzultant pro fůze a akvizice. Na úrovni kandidátů na titul CFA jsou to pak např. i obchodníci s cennými papíry.

“Kvalifikaci CFA považuji za výrazný prvek odlišení se od masy průměrných žadatelů o zaměstnání.“, řekla Olga Kuiper, která se podílí na zprostředkvání tohoto vzdělávacího programu uchazečům v České republice .

Jedinečnou příležitost, jak získat experty z oblasti financí do svého týmu pomocí služby CFA JobLine, představil v průběhu neformální snídaně náborovým pracovníkům Jan Brázda jr., viceprezident CFA Society Czech Republic.

„„Zaměstavatelé si čím dál více uvědomují význam CFA profesní kvalifikace a potenciál, který jeho držitelé do finančních institucí přináší. Stále více se tak objevuje v inzerátech poptávka po těchto kandidátech, což je zcela v souladu v vývojem v západní Evropě a USA.“,“ uvedl Jan Brázda jr.


Příspěvek o profesionální sociální síti LinkedIn jako marketingovém nástroji pro firmy i jednotlivce přednesl Jan Brázda sr., řídící partner společnosti Constellation působící v oblasti executive search. Jan Brázda sr. Je jedním z největších českých odborníků na využívání sociálních sítí v oblasti personálního a firemního marketingu.

„Personalisté si často neuvědomují sílu a dosah tohoto nástroje. Kdyby všichni uměli používat Linkedin efektivně, dokáží najít vhodné kandidáty s výrazně nižšími náklady a vynaloženým úsilím.“ říká o sociální síti LinkedIn Jan Brázda sr.

CFA Society Czech Republic (www.czechcfa.cz) je nezisková organizace finančních profesionálů, založená v dubnu 2002 v České republice. Je jednou ze 136 členských asociací nadnárodní organizace CFA Institute (www.cfainstitute.org) a jejím cílem je prosazovat nejvyšší standardy etiky, odbornosti a profesionality v české finanční komunitě. V současné době sdružuje více než 130 členů, většinou držitelů titulu CFA, a více než 780 kandidátů z ČR a Slovenska přihlášených do programu CFA. Partnery CFA Society jsou OVB Allfinanz, Ernst & Young, ING Investment Management a Thomson Reuters.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3