INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V pražském hotelu Jalta byl slavnostně zahájen druhý ročník soutěže Equa bank Rodinná firma roku. Toto ocenění bude uděleno malému či střednímu podniku s rodinnou tradicí, který vybere odborná porota složená ze zástupců Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (pořadatel soutěže), Equa bank (generální partner) a společnosti LeasePlan (partner soutěže). Zároveň byly představeny výsledky průzkumu mezi českými rodinnými firmami.

V rámci zahájení 2. ročníku ocenění Equa bank Rodinná firma roku proběhl také průzkum mapující názory mezi podnikatelskými subjekty ze segmentu malých a středních podniků z řad rodinných firem. „Hlavním a pozitivním zjištěním průzkumu je, že svou budoucnost vnímá optimisticky více než 80% rodinných firem. To je v kontrastu se spíše pesimistickými očekáváními ostatních firem na trhu“ řekl Karel Havlíček, předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

„Další zajímavou zprávou vycházející z průzkumu je fakt, že více než dvě pětiny rodinných firem jsou si vědomy svých silných stránek a věří svým schopnostem i produktům. To dokresluje i to, že reálně uvažují o přefinancování svého podnikání.“ dodal Havlíček.

„Rodinné firmy jsou motorem ekonomiky. Jejich majitelé je nebudují kvůli okamžitým ziskům, ale s vidinou dlouhodobé podnikatelské perspektivy. Proto Equa bank od počátku svého vstupu na trh rodinné podnikání podporuje,“ uvedl David Řehoř, ředitel rozvoje obchodu firemního bankovnictví Equa bank.

Ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2013 se uděluje na základě souboru ekonomických, ale i neekonomických kritérií, jako je například růst obratu v posledních deseti letech, příspěvek k zaměstnanosti v regionu (počet zaměstnanců), počet generací vlastníka zapojených do podnikání, politika sociální odpovědnosti, aj. Cílem ocenění je podpořit a motivovat rodinné firmy v jejich další činnosti a rozvoji. Proto v  letošním roce bude poprvé uděleno 14 regionálních cen, z nichž v listopadu vybere porota hlavního vítěze,“ doplnil David Řehoř z Equa bank.

„Jsem velmi potěšen, že se naší firmě v loňském roce dostalo takového významného ocenění. Je dobře, že se Equa bank a AMSP ČR rozhodly věnovat právě i rodinným firmám, protože si dle mého názoru zaslouží větší podporu,“ komentoval ocenění Václav Jungwirt, jednatel a zakladatel LIVA Předslavice a držitel titulu Equa bank Rodinná firma roku 2012.


Vyhlášení vítěze ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2013 proběhne v listopadu v rámci Dne podnikatelů České republiky, který každoročně pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

„Většina rodinných podniků spadá do sektoru malých a středních firem, které tvoří zhruba polovinu naší klientely. Už tedy dávno neplatí, že operativní leasing aut, na který se specializujeme, je doménou velkých společností. V době recese tento produkt objevuje stále více zákazníků, kteří hledají efektivnější řešení správy autoparků. Jestliže v roce 2005 byl podíl operativního leasingu na celkovém tuzemském leasingovém trhu v podnikatelské sféře pouhých 12 %, v roce 2011 už to bylo 33 % a loni dokonce 43,5 %. Jsme rádi, že prostřednictvím soutěže Equa bank Rodinná firma roku můžeme operativní leasing představit i těm podnikatelům, pro které je stále ještě neznámou,“ říká obchodní ředitel LeasePlanu Vladan Jesenský.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3