INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Sdružení CZECH TOP 100 zveřejnilo již po devatenácté výsledky žebříčku Největších vývozců České republiky. Pořadí na prvních třech místech se od loňského vyhlašování nepatrně změnilo, český export však opět rostl. Pro rok 2012 obhájila prvenství Škoda Auto a.s., na druhém místě skončila společnost RWE Česká republika a.s. a třetí pozici obsadila společnost FOXCONN CZ s.r.o.

Padesátka Největších vývozců České republiky je každoročně prvním zveřejňovaným výsledkem žebříčku 100 nejvýznamnějších firem České republiky, který letos již po devatenácté sestavuje Sdružení CZECH TOP 100.

Jako už tradičně, produkce automobilky Škoda Auto a.s. i letos bezkonkurenčně potvrdila své prvenství a vykázala největší objem vývozu mezi českými exportéry. Oproti 230 mld. korun v roce 2011 vykázala za rok 2012 celkový objem exportu přes 240 mld. korun.

Pozici druhého největšího exportéra v České republice obhájila společnost RWE Česká republika a.s. RWE vykázala největší nárůst vývozu ze všech umístěných firem. V roce 2011 činil vývoz téměř 89 mld. korun, zatímco v roce 2012 narostl na 135 mld. korun. Jedná se tedy o úctyhodný nárůst 46 mld. korun.

Pozici třetího největšího vývozce v České republice získala firma FOXCONN CZ s.r.o., která se loni umístila jako druhá. Letos se umístila třetí, ale objem jejího vývozu přesto rostl. V roce 2011 tvořil téměř 102 mld. Za rok 2012 byla cifra o tři miliardy vyšší, tedy 104 mld.

Desítku největších vývozců pak doplňují tyto společnosti: AGROFERT HOLDING, a.s., ALPIQ ENERGY SE, Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o., UNIPETROL, a.s., Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o., MORAVIA STEEL a.s. a ArcelorMittal Ostrava a.s. Ve srovnání s předchozím rokem zůstává pořadí největších českých exportérů poměrně stabilní. Těsně pod hranicí nejvýznamnější exportérské desítky skončily společnosti Siemens, s.r.o., OKD, a.s. a BOSCH DIESEL s.r.o.

„Celkový objem vývozu nejlepší desítky exportérů v roce 2012 činil 760 mld. Kč, oproti 657 mld. Kč za rok 2011. Skokanem roku 2012 se jednoznačně stala společnost RWE Česká republika a.s. Tento nárůst společnosti zajistil skok z třetího místa za rok 2011 na místo druhé za rok 2012,“ uvedl Jan Struž, předseda Sdružení CZECH TOP 100. „Historicky poprvé také objem vývozu 50 nejvýznamnějších vývozců v České republice přesáhl 1 bil. Korun,“ doplňuje Jan Struž.

Objem exportu 50 nejvýznamnějších vývozců v roce 2012 nadále rostl. Zatímco v roce 2011 činil celkový objem vývozu nejlepší padesátky 901 mld. korun, v minulém roce se vyšplhal na částku přesahující 1 bil. korun, což je nárůst o 142 mld.

Vyhlášení kompletních výsledků žebříčku CZECH TOP 100

Výsledky kompletního žebříčku 100 nejvýznamnějších firem České republiky za rok 2012 (včetně kategorií dle tržeb, zisku atp.) zveřejní Sdružení CZECH TOP 100 na tiskové konferenci ve čtvrtek 20. června 2013. Ve stejný den proběhne v Paláci Žofín také galavečer, na kterém budou předány trofeje oceněným firmám.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3