INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Svaz strojírenské technologie společně s partnery pořádá 10. a 11. června v Praze konferenci s názvem Strojírenské fórum. „Otevírá se tím nový prostor pro jedinečné setkání zástupců napříč celým strojírenským oborem,“ říká Petr Zemánek, ředitel Svazu strojírenské technologie. Na fóru bude poprvé představen v České republice unikátní katalog svazů a výrobců ze všech odvětví strojírenství „Made in CZ Industry“. Ten bude sloužit jako oficiální tiskovina pro prezentaci českých strojírenských firem v zahraničí.

První ročník konference vznikl ve spolupráci s řadou odborných asociací. V pražském hotelu Andel’s budou s představiteli průmyslových firem hovořit zástupci svazů, ministerstev průmyslu a obchodu, financí i školství, České exportní banky, EGAPu a řada dalších.

„Chceme zde otevřeně diskutovat o možnostech a principech čerpání fondů EU a jejich vlivu na růst konkurenceschopnosti strojírenských firem,“ říká Petr Zemánek. „Jde o první ročník odborného fóra, ve kterém chceme dále pokračovat.“ Závěry a doporučení konference budou prezentovány na zasedání Valného shromáždění Evropské asociace obráběcích strojů CECIMO v červnu  2014 v Praze.

Novým počinem na českém trhu je katalog „Made in CZ Industry“.  Ten představí jak svazy, jejichž součástí jsou české strojírenské firmy, tak i samotné výrobce. Katalog bude distribuován jako oficiální tiskovina zapojených svazů a MPO na prezentacích České republiky v zahraničí. Bude také k dispozici účastníkům na červnovém zasedání Evropské asociace obráběcích strojů v anglické mutaci.

A na jaká témata se mohou účastníci dále těšit? Prezentace se budou týkat finanční problematiky, certifikace a licencování vývozu ve strojírenství, reálných možností zvýšení konkurenceschopnosti českých firem na zahraničním trhu i otázce, jak mohou inovace změnit strojírenství.

„Součástí fóra je také doprovodná výstava, která je příležitostí pro osobní setkání, diskuse a udržování kontaktů, které k podnikání neodmyslitelně patří. Proto se v našich přípravách soustředíme i na posílení společenské stránky akce,“ doplnil Aleš Pohl ze společnosti Exponex, pořadatel akce.

 

O konferenci:

Strojírenské fórum 2014

Kdy:  10. – 11. 6. 2014
Kde:  ANDEL‘S HOTEL PRAGUE ****, Stroupežnického 21, Praha
Více na: www.strojirenskeforum.cz

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3