INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ceska KvetinaČeská květina je značka, kterou představí na tradiční výstavě Flora Olomouc Svaz květinářů a floristů ČR. Podle jeho představitelů je známka zárukou kvality a původu. Novou značku na dnešní tiskové konferenci věnované největší a nejstarší české květinové expozici uvítal i ministr zemědělství Marian Jurečka, který hovořil o podpoře květinářství a rozvoji floristiky.

„Pěstování okrasných rostlin od roku 2007 podporoval Program rozvoje venkova, a to opatřením, ve kterém mohli zájemci žádat o dotaci například na výstavbu nebo rekonstrukci skleníků a fóliovníků. Tato podpora bude pokračovat i v novém programovém období 2014 až 2020,“ řekl ministr Marian Jurečka.

Pro návštěvníky jarní výstavy Flora Olomouc, která se uskuteční 24. až 27. dubna, je připraven mj. opravený pavilon A s Divotvornou zahradou. „Hlavní květinová expozice s názvem Divotvorná zahrada představí plovoucí záhony s tisíci květy narcisů, tulipánů, hyacintů a modřenců, muškátů a netýkavek. Navíc ji provoní i na pět tisíc řezaných květin,“ uvedl autor projektu a zahradník Vojtěch Zahradník. 

Výstavu obohatí také unikátní výstava orchidejí, kávy a dalších produktů z Peru, aranžování květin mistry floristy či posezení v čajovně uprostřed orchidejí a bonsají. Čeští, slovenští, nizozemští a polští pěstitelé nabídnou expozici květin, masožravých rostlin, kaktusů a sukulentů, okrasných keřů, skalniček a vřesů. Na volných plochách výstaviště se uskuteční zahradnické trhy.

Logo Česká květina, registrované známky kvalitních českých květin, může být použito pouze se souhlasem Svazu květinářů a floristů. Květiny pěstované pod touto značkou jsou pod dohledem Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského, podřízené organizace MZe. Známka Česká květina může být použita pouze na rostliny, které vyrostly v České republice místním zahradníkům.

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3