INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Komora daňových poradců ČR (KDPČR), zřízená zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců ČR, v čele se svým prezidentem Ing. Martinem Tučkem, přijala dnes do svých řad 42 nových, vysoce kvalifikovaných daňových poradců. Kromě obhajoby zájmů poplatníků v oblasti daní bude jejich úkolem také podílení se na aktivní diskuzi při spolutvorbě daňové legislativy v ČR. Slavnostní přivítání do profese se uskutečnilo dopoledne 30. května 2014 v Rytířském sále brněnské Nové radnice.

Noví daňoví poradci, a zároveň noví členové KDP ČR, převzali osvědčení z rukou prezidenta KDP ČR Ing. Martina Tučka a viceprezidentky Ing. Petry Pospíšilové.

Čtyřicet dva nových registrovaných ochránců práv daňových poplatníků

Každý z nově jmenovaných daňových odborníků prokázal své znalosti z oblasti daňové i ekonomické teorie a praxe v náročných písemných i ústních zkouškách. Důkladnost zkoušek dokládá i úspěšnost uchazečů, která se v dlouhodobém horizontu pohybuje kolem 20 % (zkoušky tedy úspěšně složí každý pátý uchazeč).

„Rád bych poukázal na to, že pouze registrovaní daňoví poradci, kteří složili tyto náročné zkoušky, mohou poskytovat kvalifikované rady v oblasti daňové optimalizace a s tím úzce souvisí povinné pojištění na riziko z daňových škod,“ řekl po uvedení nových daňových poradců do profese prezident Komory daňových poradců České republiky, Ing. Martin Tuček.

Kromě odborných znalostí musí budoucí daňoví poradci splňovat rovněž podmínku čistého trestního rejstříku a být držitelem minimálně bakalářského vysokoškolského titulu. Znalosti a kompetence uchazečů jsou hodnoceny zkušební komisí složenou ze členů KDP ČR a z komisařů jmenovaných Ministerstvem financí ČR.

„Těší nás nemalý nárůst počtu mladých lidí, kteří složí velmi přísné zkoušky a stanou se daňovými poradci. Těší nás rovněž, že pokud už někteří daňoví poradci ukončí svoji činnost, tak to není pouze proto, že by byli již ve vysokém věku, ale také proto, že se stanou obchodními či finančními řediteli, nebo, jako tomu bylo letos v případě Mgr. Simony Hornochové, se stanou důležitým členem týmu ministra financí,“ řekl novým daňovým poradcům prezident komory Ing. Martin Tuček.

Dále pak zdůraznil principy Etického kodexu KDP ČR a na vnímání neustále se měnící hranice mezi efektivní daňovou optimalizací a agresivním daňovým plánováním, které se liší nejen dle jednotlivých zemí, ale mění se i v čase a dle společenských zvyklostí.

Optimalizace daňového základu, ale i kvalifikované provázení daňovým prostředím

Podstatou daňového poradce je stát na straně daňového poplatníka (klienta), a to zejména v komunikaci a úkonech spojených s finančním úřadem, který naopak může ocenit kvalifikované zpracování klientových daňových povinností. Daňový poradce tak zastupuje svého klienta v daňovém řízení a poskytuje mu i ekonomické rady na základě znalosti právních souvislostí. Jeho cílem je minimalizovat daňový základ poplatníka v rámci platné legislativy. V koloběhu neustálých změn daňové legislativy a s tím spojených povinností daňových poplatníků (rozsáhlá novelizace zákona o dani z příjmu, dani z nemovitostí, zákona o DPH, zrušení daně dědické a daně darovací a převedení darů a dědictví do předmětu daní z příjmů, náhrada daně z převodu nemovitostí daní z nabytí nemovitých věcí) je daňový poradce osobou, který pomáhá s orientací v daňové problematice a s optimalizací daňové povinnosti v rámci zákonů.

KDP ČR partnerem i oponentem poradců, klientů i tvůrců legislativy

Všichni daňoví poradci jsou současně členy Komory daňových poradců ČR, která jim poskytuje zázemí a podporu v oblasti profesního růstu. Na straně druhé je KDP ČR vždy připravena řešit jakékoliv případné stížnosti nespokojených klientů. Je rovněž důležitým partnerem, rádcem i oponentem Ministerstva financí ČR a tvůrců daňové legislativy, s nimiž vede aktivní diskuzi.

Povinné pojištění poradců i regulace činnosti zákonem

Klienti daňových poradců mají zaručen kvalitní odborný servis v rámci poradenství z několika stran. Kromě náročnosti odborných zkoušek, které mají zaručit prestiž a kvalitu služeb daňových poradců, je jejich činnost navíc regulována ze strany zákona o daňovém poradenství. Riziko škody z daňových rad pak minimalizuje povinné pojištění poradců.

O Komoře daňových poradců ČR

Komora daňových poradců České republiky je samosprávnou profesní organizací daňových poradců. Její existence je dána zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky. Tento zákon upravuje postavení a činnost daňových poradců i činnost samotné Komory. Aktuálně sdružuje již 4526 daňových poradců a eviduje 814 společností vykonávající daňové poradenství. KDP ČR loni oslavila 20 let od svého založení.

KDP ČR zejména chrání a prosazuje oprávněné zájmy daňových poradců, vytváří předpoklady pro zvyšování jejich kvalifikace a profesionální úrovně, dohlíží na řádný výkon daňového poradenství a usměrňuje činnost daňových poradců v souladu s právními předpisy.

Komora je členem Confédération Fiscale Européenne. Tato instituce hraje důležitou roli v prosazování zájmů daňových poradců v Evropě a v koordinaci postupů daňových komor ve vztahu k evropskému daňovému právu. Současně C.F.E. vede Evropský seznam daňových poradců, který lze nalézt na adrese http://www.cfe-eutax.org/ . Více naleznete prosím na http://www.kdpcr.cz .

 

 

Noví daňoví poradci:

 

Číslo                  Celé

osvědčení:         jméno:

04860                 Ing. Eva Adamová

04861                 Ing. Luboš Balek

04857                 Ing. Soňa Bláhová

04862                 Ing. Andrea Buriánová

04863                 Bc. David Dvořák, BA(Hons)

04864                 Ing. Lucie Gronychová

04865                 Bc. Jaroslav Hlávka

04866                 Ing. Lenka Holasová

04867                 Ing. Bohuslava Chumlenová

04868                 Ing. Ondřej Jedlička

04869                 Ing. Petr Jedlička

04870                 Ing. Petra Kavková

04871                 Ing. Tomáš Kocman

04872                 Ing. Irena Košíčková

04873                 Ing. Pavla Kubátová

04858                 Mgr. et Bc. Andrea Majerčíková

04874                 Bc. Lucie Melšová

04875                 Ing. Lucie Mohsová

04876                 Ing. Petr Moravec

04877                 Ing. Václav Netík

04878                 Ing. Hana Ošlejšková

04879                 Ing. Izabela Pakánová

04836                 Ing. Jindřiška Pejšová

04881                 Ing. Martin Polák

04882                 Ing. Tomáš Prchal

04883                 Bc. Romana Procházková

04884                 Ing. Václav Rechtik

04885                 Ing. Lucie Reitmayerová

04886                 Bc. Jaroslava Rochovská

04887                 Ing. Yveta Schmalzová, MBA

04888                 Mgr. Ivana Smékalová

04889                 Ing. Helena Strachoňová

04890                 Bc. Alena Swiechová

04891                 Ing. Jekaterina Šmídová

04892                 Ing. Olga Šnáblová

04893                 Ing. Alice Šrámková

04894                 Ing. Andrea Turková

04895                 Ing. Martin Valášek

04896                 Bc. Renáta Valentová

04897                 Bc. Lenka Vídeňská

04859                 Ing. Lucia Vitališová

 

04898                 Ing. Kristýna Wernerová

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3