INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

web copy copy copy copy copy copy copy copy copy copyPojištění soukromého majetku a odpovědnosti od Slavia pojišťovny je jedním z nejdynamičtěji rostoucích pojistných produktů na trhu. „Naší první metou je 5 %, ale chtěli bychom se během pár let přiblížit k 10% podílu na trhu,“ uvedl produktový manažer Lukáš Rozsypal.

Pojištění Šťastný domov zaznamenalo oproti prvnímu kvartálu roku 2023 meziročně 43% nárůst produkce. Lukáše Rozsypala jsme se zeptali:

Čemu připisujete zvýšený zájem o pojištění Šťastný domov?

Při loňské revitalizaci produktu jsme věnovali největší pozornost především limitům k jednotlivým souborům pojištěných věcí. Upravili jsme je tak, aby klientům smlouvy dobře posloužily, ale abychom zároveň my mohli zachovat příznivou cenu produktu. Výsledek byl pro veřejnost překvapivý, mnohé limity jsme rozšířili na celkovou výši sjednané pojistné částky, ale zároveň jsme v segmentu pojištění staveb, domů a bytů snížili sazby zhruba o 17 %.

Jaké výhody kromě ceny klientům přináší nová podoba produktu?

U pojištění staveb je asi nejzajímavější naše pojištění technické poruchy – tedy poškození nebo zničení strojních a elektronických zařízení, jež jsou stavebními součástmi. Pro klienty je výbornou zprávou, že u Slavia pojišťovny nemáme limitováno stáří těchto zařízení. Jde třeba o fotovoltaické panely, tepelná čerpadla, kotle, klimatizační jednotky, satelitní antény, sprinklery a podobně.

Zmínil jste fotovoltaické panely. Jsou nějaké speciální podmínky pro jejich pojištění?

Žádné speciální podmínky nejsou. Stačí započítat techniku do celkové pojistné částky. V nově upraveném produktu pojišťujeme všem klientům libovolný počet fotovoltaických panelů, a to dokonce bez ohledu na stáří smlouvy a na to, zda při jejím uzavírání toto pravidlo již bylo u Slavie v platnosti či ne.

Připomněl byste ještě něco?

Příjemným zjištěním a štěstím v neštěstí může být pro klienty informace, že u rizika vandalizmu sice požadujeme zápis od Policie ČR, ale netrváme na dopadení pachatele. Netrváme ani na tom, že vandal musí překonat překážku. Tedy například u posprejovaných vrat od garáže zaplatíme náhradu škody bez ohledu na to, že jsou přístupná z ulice.

A co když škodu na majetku nezpůsobí vandal, ale sám klient?

Tady stojí za zmínku riziko rozbití skla – v produktu Šťastný domov je pojištěno rozbití jakoukoli událostí, při které není zjištěn úmysl. Vztahuje se nejenom na okna a skleněné výplně dveří, ale také na čelní stěny vestavěných skříní vyrobené ze skla nebo na zrcadla. Dále na veškerou sanitu, a to včetně sklokeramické desky. Pokud některé z těchto věcí klienti rozbijí, plně jim škodu uhradíme. V této souvislosti je ale třeba poznamenat, což máme napsáno ve výlukách, že toto riziko neplatí při výstavbě nebo při rekonstrukci. Pravděpodobnost rozbití skla při běžném chodu domácnosti je zcela jiná, než když se po domě pohybují řemeslníci.

Některé produkty pojištění majetku se vztahují také na majetek členů domácnosti v době, kdy nepobývají v pojištěné nemovitosti. Jak je to u Slavie?

V tomto ohledu máme skvělou zprávu pro rodiče, jejichž děti přechodně bydlí na koleji nebo internátě. Věci, jež jsou v jejich vlastnictví, mají i tam pojištěné na rizika požár, výbuch, vodovodní škody, vandalizmus, ale hlavně na odcizení. Územní platnost je v tomto případě celá geografická Evropa.

Zabývali jste se při revizi produktu také pojištěním odpovědnosti? Klienti si ho rádi sjednávají společně s pojištěním majetku.

Samozřejmě. Rád bych zmínil zejména to, že nově nabízíme možnost pojištění na pronajaté budově. V praxi to znamená, že pokud klient bydlí v pronajatém bytě, tak například kuchyňská linka, včetně vestavěných spotřebičů, není jeho. V případě škody na zařízení bytu je však vůči jeho majiteli za takovou škodu zodpovědný. Jeho odpovědnost se vztahuje na stavební součásti, tedy již zmíněnou kuchyňskou linku, ale i vestavěné skříně, podlahy, vybavení koupelny a WC. Pojištění na pronajaté budově se týká požáru, výbuchu, a hlavně nejčastějšího rizika – vodovodních škod. Mimochodem, kromě majetkového pojištění jsme příznivě upravili parametry a cenu právě i u samostatně prodávaného pojištění odpovědnosti. Objem sjednaných smluv se v důsledku toho meziročně zvýšil o 30 %.

připravil Václav Bálek

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Srpen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3