INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Na letošním agrosalónu Země živitelka v Českých Budějovicích se představilo devět výrobních družstev, zabývajících se produkcí spotřebního zboží, počínaje výrobky pro domácnost, zahradu, hobby, kosmetických přípravků a konče šitím oděvů pro volný čas. Prezentace výrobních družstev zpestřila ochutnávka kvalitních odrůdových vín z družstva Templářské sklepy Čejkovice.

Družstevní expozice byly tradičně umístěny v pavilonech E1, E5 a na volné ploše u těchto pavilonů. Na této volné ploše byl pro návštěvníky Země živitelky připraven u stánku družstevního pivovaru Poutník i oddechový koutek s živou hudbou. Významné strojírenské výrobní družstvo Kovobel Domažlice vystavovalo v pavilonu T1.

V rámci Mezinárodní výstavy družstevnictví se uskutečnil v pavilonu Z, v pátek dne 31. srpna Družstevní den.

„Letošní prezentační akce Svazu českých a moravských výrobních družstev se nesla v duchu Mezinárodního roku družstev, který byl vyhlášen Organizací spojených národů. Poselstvím Mezinárodního roku družstev je slogan: Družstevní podniky budují lepší svět. Spolu se 130 miliony členů družstev v Evropské unii hledají nové cesty ke vzájemné integraci a rozvoji kooperačních možností," prohlásil předseda Svazu českých a moravských družstev JUDr. Rostislav Dvořák.

Na celostátní výstavě Země živitelka České Budějovice 30. 8. – 4. 9. 2012 se představila tato družstva:

Dřevotvar družstvo, Jablonné nad Orlicí

www.drevotvar.cz

Dřevotvar družstvo, Jablonné nad Orlicí patří mezi největší výrobce kuchyňského náčiní v Evropě. Všechny výrobky jsou zhotoveny z kvalitního bukového dřeva. Od roku 1997 je Dřevotvar také držitelem certifikátu FSC, který zaručuje používání dřeva z šetrně obhospodařovaných lesů, a tím přispívá ke zlepšování životního prostředí.

Kromě široké řady svých vlastních značkových výrobků zhotovuje kuchyňské dřevěné potřeby, mlýnky na koření a další dřevěné produkty podle návrhů zákazníků.

V tuzemsku jsou největšími odběrateli velkoobchody domácích potřeb, které zásobují menší prodejny, ale i obchodní řetězce.

Na výstavě Země živitelka Dřevotvar Jablonné nabídne zákazníkům mlýnky na koření s keramickým mlecím mechanismem, sady kuchyňských potřeb, dřevěné bloky i s kvalitními noži, a mnoho dalších výrobků.

Zajímavý design a vysoka kvalita vyhoví i těm nejnáročnějším zákazníkům.

Dřevotvar Jablonné nad Orlicí je i producentem nábytku. Nabídka je velmi pestrá - solitéry, předsíňový program, dětský nábytek, nábytek do obývacích pokojů a nábytek na zakázku.

KDS Sedlčany, nožířské výrobní družstvo

www.kds.cz

KDS Sedlčany, tradiční výrobce nožířského zboží, nabízí v této oblasti široký sortiment kvalitních výrobků - kuchyňské, řeznické a kuchařské nože, řeznické náčiní, zahradnické nůžky, nůžky pro domácnost i kancelářské, hygienické náčiní a řezné díly do masostrojků.

Součástí nabídky KDS Sedlčany bude i výrobková řada nožů pod označením TREND ROYAL a speciálně upravená vidlička, sloužící především pro servírování a podávání pokrmů bez doteku lidské ruky.

Špičku v nabídce nožů KDS představuje řada nožů KING´S ROW, které svou vynikající kvalitou uspokojí především profesionály. Kované nože patří k nejdražším, ale také nejkvalitnějším nožům.

Sedlčanské nože používají hospodyňky na Slovensku, v Německu, Maďarsku a Polsku stejně jako v Chorvatsku, Bosně, Slovinsku, v Rusku, na Ukrajině, a dokonce i v Japonsku.

STYL Plzeň, výrobní družstvo

www.styl-plzen.cz

Na agrosalónu Země živitelka bude družstvo prezentovat tyto své výrobky a služby:

- dámskou, pánskou a sportovní konfekci a různé textilní doplňky

- ploché těsnění a těsnící kroužky z fíbru, mědi a hliníku pro stroje a zařízení, výrobu zakázkového těsnění podle přání zákazníka i na starší automobily, atypické stroje a zařízení v různém provedení

- výrobu kabelové a drátové konfekce, kabelových svazků

- knihařskou výrobu, výrobu kancelářských potřeb a svařovaných PVC obalů, kartonážní výrobu a různé kompletační a kooperační práce.

Družstvo STYL PLZEŇ rozvíjí i v roce 2012 obchodně-výrobní činnost s cílem zvýšit po období výrazných dopadů hospodářské krize tržby výrobních závodů a získat nové výrobní příležitosti jak ve stávajících oborech, tak i v nových, pro které má potřebné kapacity.

Novým prvkem v činnosti družstva je zapojení do mezinárodních výzkumně-výrobních projektů, podporovaných státními i unijními orgány. Příkladem je zapojení závodu Elektro do projektu vývoje a výroby elektrických propojení s vysokou technologickou a užitnou hodnotou, do kterého je zapojeno 5 firem ze 3 zemí Evropy.

Významným momentem k zlepšení hospodářských výsledků družstva v roce 2012 je zvýšení výroby a kompletace drátových a kabelových svazků o více jak 50 % na export do EU i pro rozšířené portfolio tuzemských firem. Druhým oborem, který budeme prezentovat na výstavě v letošním roce je výroba plochých průmyslových těsnění ze všech druhů těsnících i speciálních materiálů. Součástí této výroby jsou těsnění pro všechny značky automobilů, motocyklů a zemědělských strojů i veteránů, v provedení, dle přání zákazníka.

V rámci ČR navázalo družstvo v poslední době s řadou předních firem výrobní spolupráci, při které jsou využity zákonné možnosti tzv. náhradního plnění 4% podílu ZP osob. Tato spolupráce přináší úsporu personálních nákladů firmám, které nemohou plnit podíl ZP osob a na naší straně možnost pracovního uplatnění velké skupiny osob se ZP.

Družstvo STYL PLZEŇ zůstává i v roce 2012 největším zaměstnavatelem ZP osob v Plzeňském kraji a významným exportérem do 5 zemí Evropy – podíl exportu 30 % na celkovém obratu 115 mil. Kč. Vyhledávané jsou služby závodu Textil nabízející širokou paletu výrobků lehké konfekce a pracovních oděvů, služby knihařství, se širokou nabídkou provedení vazeb, kartonážních výseků, obalů z PVC a dalších výrobků.

Kvalita výroby, dodávek a služeb je samozřejmostí a je podpořena certifikovaným systémem řízení dle ISO 9001 : 2009.

Templářské sklepy Čejkovice, vinařské družstvo

www.templarske-sklepy.cz

Družstvo, které patří mezi největší vinařské společnosti v ČR, bude prezentovat 19 druhů tichých vín a 3 druhy sektů. Jedná se o řady vína v jakostní kategorii, dále vína s přívlastkem a sekty.

Jako tradičně, tak i v tomto ročníku výstavy, představí Templářské sklepy nový výrobek. Jedná se o vína řady "SILVER COLLECTION", což jsou odrůdová vína bílá i červená ze sklizně roku 2011. Vína jsou plněna do nového typu láhve z tmavého skla štíhlého elegantního tvaru s logem ve sklovině, adjustáž odpovídá tradici označování našich vín - to je s vyobrazením registrované ochranné známky v podobě templářského tlapatého kříže s nápisem a letopočtem. Tato řada vín bude do tržní sítě uvedena ve druhém pololetí tohoto roku, je předpoklad, že se stane v předvánočním období dobře prodejním artiklem.

Družstvo pokračuje v úspěšné hospodářské činnosti. V tomto roce rozšířilo plochu vlastních vinic a to jak nákupem již vysazených - plodných vinic, tak i samotnou výsadbou. Zde se pracovníci družstva orientují na výsadbu vinic nejen v kvalitních polohách, ale respektují též požadavky konzumentů vína na atraktivní odrůdy. Trvalá pozornost je věnována i doplňování stávající technologie zpracování hroznů a výroby vína moderními segmenty, které zaručují produkci vín o vysoké kvalitě. Poslední aktivitou letošního roku je odkup menší vinařské společnosti (jedná se o firmu REISTEN) v Pavlově, kde družstvo získalo nejen vinice v jedné z nejatraktivnějších lokalit jižní Moravy, ale i výrobce vín špičkové kvality, určených pro tu nejnáročnější klientelu.

Zájemci o tip na výlet mohou využít celoroční nabídku prohlídky historických Templářských sklepů včetně ochutnávky vín a možnosti ubytování. Bližší informace lze nalézt na webových stránkách Templářských sklepů.

TVAR výrobní družstvo Pardubice

www.tvar.cz

TVAR výrobní družstvo Pardubice, tradiční výrobce plastového zboží pro domácnost, trojnásobný držitel prestižního ocenění „Českých 100 nejlepších", připravil pro návštěvníky agrosalonu Země Živitelka 2012 v Českých Budějovicích tradiční prodej svého, zákazníky oblíbeného, plastového zboží pro domácnost za velmi atraktivní ceny. Nabízené výrobky jsou vyrobeny ze zdravotně nezávadného materiálu s vysokou užitnou hodnotou, umožňujícího jejich použití jak v myčkách na nádobí, tak i v mikrovlnné troubě a zajišťujícího snadnou hygienickou údržbu. Výrobky jsou recyklovatelné a nezatěžují tudíž životní prostředí. Z pestré nabídky barevných odstínů a líbivých potisků si určitě vybere každý zákazník.

Obchodně jistě zajímavá je i nabídka plastových výrobků na různé promotion akce. Na své si přijdou také rybáři, pro které je připravena nabídka laminátových kádí, vaniček a skluzů na ryby a rovněž lesní dělníci, kterým je směřována nabídka 3 druhů plastových dřevorubeckých klínů. Výrobci kosmetických krémů jistě ocení široký sortiment plastových dóz. TVAR výrobní družstvo Pardubice má zaveden systém řízení kvality ISO 9001:2009 a je připraven zajistit pro své tuzemské i zahraniční klienty dokonalý zákaznický servis od vývoje a výroby nástrojů, zhotovení nulté série, přes samotnou výrobu zboží včetně jeho potisků až po dopravu zboží do sídla obchodního partnera. S výrobky TVARu Pardubice se denně setkávají zákazníci nejen v České republice, ale i v zahraničí, kam v současnosti směřuje 68 % produkce družstva.

VŘÍDLO, výrobní družstvo, Karlovy Vary

www.vridlo.cz

Vřídlo představí novou kosmetickou řadu pleťové kosmetiky COSMETICA CAROLINUM®. Kosmetická řada zahrnuje pleťové krémy špičkové kvality s meruňkovým olejem, vitamíny, koenzymem Q10 a karlovarskou vřídelní solí. Součástí této řady je dále pleťové mléko s pistáciovým olejem pro péči a regeneraci pletí. Léčebná tradice lázní v Karlových Varech nabízí odraz v produktové řadě této kosmetiky.

Družstvo bude prodávat všechny své novinky za výrazně nižší cenu než v maloobchodě a bude je nabízet i ve formě dárkových etuí, což jistě zákazníci ocení.

Součástí nabídky budou též inovované výrobky, jako například Karlovarská HERBIE bylinný krém s Arnikou. Jedná se o výrobky, které jsou mezi uživateli velmi žádané.

Z výrobního programu prezentovaného na veletrhu zde budou zastoupeny koupelové soli (na celé tělo nebo na nohy), krémy k ošetření těla (např. ARNIKA®, OZALIN®, CAMPHEROL®), přípravky pro hygienu ústní dutiny kosmetické řady Ženšen - zubní pasty a ústní vody, krémy k ošetření těla, rukou a nohou. Chybět nebudou ani oblíbené masážní prostředky – masážní krémy a emulze pro profesionály i pro koncové spotřebitele.

Chybět nebude ani řada dámských a pánských kolínských vod a parfémů. Součástí prezentované kolekce jsou i ochranné respirátory - filtrační polomasky.

DUP Pelhřimov – pivovar Poutník

www.dup.cz, www.pivovarpoutnik.cz

Ve stánku družstevního pivovaru Poutník mohou návštěvníci agrosalónu ochutnat výjimečné točené pivo. K dispozici bude světlé výčepní, světlý ležák a kvasnicový ležák.

Pivovar vaří piva spodně kvašená v následujícím sortimentu:

- Poutník světlé výčepní pivo 10%, hodnota alkoholu 3,8 % objemových

- Poutník světlý ležák prémium 12%, hodnota alkoholu 5% objemových

- Poutník Speciál 14%, hodnota alkoholu 5,8% objemových. Je vyráběn pouze na Vánoce, Velikonoce a pro speciální příležitost.

K jejich výrobě se používá nejen kvalitních surovin, ale i klasická technologie. Všechny druhy piv vyráběných v pivovaru Poutník, ať už se jedná o výčepní piva, ležáky nebo speciály, jsou vyráběny shodným technologickým postupem vyznačujícím se zejména dekokčním způsobem vaření a následným dlouhodobým zráním při nízkých teplotách okolo 2 °C. Jedná se o přírodní, nepasterizovaná piva.

Pro zájemce nabízí pivovar Poutník v Pelhřimově odborné, ale také turistické exkurze.

JIHOKOV, výrobní družstvo České Budějovice

www.jihokov.cz

Družstvo je tradičním výrobcem potřeb pro domácnost, jedná se o strojky na strouhanku, které jsou vhodné i na strouhání oříšků, tvrdých sýrů, brambor a zeleniny. Dále vyrábí mlýnky na mák, strojky na strouhání syrových brambor, madla, věšáky a kovová obouvadla.

Další část výrobního sortimentu tvoří kempinkový nábytek. Jsou to zahradní a rybářské sedačky, lehátka, křesílka a stolky.

Jihokov je též výrobcem komínové hlavice, která je určena pro vyřešení problémů komínů, které jsou tzv. utopené (umístěny u obvodových zdí, daleko od hřebenu střechy, blízko vyšších domů nebo stromů) a u nízkých objektů, kde komín musí mít vzhledem k použitému spotřebiči určitou účinnou výšku, výrazně převyšující objekt. Hlavice je vhodná pro odvod spalin ze všech typů spotřebičů. Je odolná vůči vlhkosti, což umožňuje suchý i mokrý provoz spotřebičů. Použití je vhodné jak u novostaveb, tak i při rekonstrukcích. Komínová hlavice je celá z nerezu.

V nabídce Jihokovu budou i kolostavy – kovové stojany pro 4 kola, počet je možno změnit dle dohody, stojany jsou určeny pro všechny typy kol, součástí kolostavu může být i deska pro umístění reklamy nebo různých informací.

Svaz českých a moravských výrobních družstev

www.scmvd.cz

Po celou dobu výstavy bude v expozici SČMVD přítomna pracovnice odboru poradenských a podnikatelských služeb, pí Michaela Vostálová, která Vám poskytne informace nejenom o vystavujících družstvech.

KOVOBEL, výrobní družstvo, Domažlice

www.kovobel.cz

Družstvo bude prezentovat výrobky, kompletní klecové a alternativní systémy pro chov drůbeže, skládací skladovací kontejnery KOVOBEL, a to pomocí televizní obrazovky, reklamních bannerů a prospektů.

Novinkou letošního roku je moderní voliérový systém pro alternativní chov nosnic SKN-O 180A. Je vyroben z žárově pozinkovaného materiálu. Doprava krmiva je pomocí krmného řetězu. Automatický sběr vajec je realizován čelním elevátorem nebo liftem. Systém slouží pro výběhový a podestýlkový chov nosnic podle směrnic EU a územně závazných předpisů.

KOVOBEL je strojírenskou firmou, která se zabývá vývojem, výrobou a prodejem technologických zařízení pro chov drůbeže a skládacích – skladovacích kontejnerů.

Technologická zařízení bude Kovobel prezentovat také na veletrhu EuroTier 2012 v Hannoveru, ve dnech 13. - 16. 11. 2012.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3