INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
MARCEL WINTER S OCENENIM - ZLATOU MEDAILI NA VELETRHU VIETNAM EXPO 2010 V HANOJI 1Od roku 1990 se mnozí snažili i nyní snaží sjednotit živnostníky a vytvořit legální platformu ve formě svazu nebo politické strany, která bude lobbovat za jejich zájmy a potřeby i vytvoří reálný předpoklad pro vstup zástupců živnostníků do volených státních orgánů, například do poslanecké sněmovny, či do senátu.
Je proto nutné vytvořit si sjednocující motto, které osloví každou OSVČ u nás. Navrhuji "Stát nesmí trestat živnostníky za pracovitost!", protože toto motto je bohužel pravdivé. Když OSVČ po letech poctivé a úmorné práce, často bez marodění a dovolených, odejde do důchodu a chce dále jako OSVČ podnikat, je za to státem potrestána. Musí i nadále platit sociální i zdravotní pojištění. Když nebude tato osoba podnikat, tak nemusí žádné sociální ani zdravotní pojištění platit. V mnoha případech musí důchodce podnikající jako OSVČ zaplatit na sociálním a zdravotním pojištění částku ve výši svého důchodu. A toto je nespravedlivé a demotivující. Jinými slovy stát říká seď doma a nic nedělej, pak máš zdravotní pojištění zadarmo a sociální pojištění nemusíš platit, protože jsi oboje řádně platil celý život. Nebo podnikej dále jako OSVČ když jsi důchodce a za to, že ti to dovolíme, tak plať každý měsíc dál a třeba částku ve výši tvého zaslouženého měsíčního důchodu. A proti tomu je nutné bojovat.

Pro všechny podnikatele a zejména pro malé a střední jsou nejcennější aktuální odbytové marketingové informace. Stát si nesmí nadále dělat na tyto informace monopol. Naši obchodní radové z velvyslanectví ČR ve světě odesílají marketingové informace včetně poptávek i s kontakty na zájemce státní proexportní agentuře CzechTrade a ta je za určité poplatky poskytuje zájemcům. To je nutné změnit. Na webových stránkách každého velvyslanectví ČR v zahraničí i na webu MZV, MPO i státní proexportní agentury Czech Trade musí být tyto informace aktuálně zveřejňovány i s kontakty na zájemce o české výrobky a tak zdarma poskytovány všem podnikatelům. Vždyť všechny tyto instituce jsou dotovány ze státního rozpočtu, tedy z daní nás všech. Tak proč za tyto marketingVIZIONAR 2012 001 copyové informace mají podnikatelé platit? Pro malé a drobné podnikatele je to často neúnosné. Mnoho našich podnikatelů by vůbec nemuselo zkrachovat, kdyby jim stát tyto informace včas (dokud jsou aktuální) zadarmo poskytnul. Vyplatilo by se mu to, protože by podnikatelé měli lepší hospodářské výsledky a stát by díky tomu získal od nich vyšší daně. OSVČ nemají své firmy registrované v daňových rájích, jako mnoho jiných s.r.o., či a.s., které si marketingové informace na rozdíl od OSVČ klidně koupí a dokonce si platí mnohatisícové částky za doprovody našich státních představitelů při jejich oficiálních zahraničních návštěvách. Na to prostě OSVČ nemají peníze a právě OSVČ tvoří páteř ekonomik v zemích EU. 

Sám jsem poznal, jak je těžké dostat zadarmo cenné marketingové informace našim podnikatelům, když jsem loni bydlel ve Vietnamu. Poslal jsem článek nazvaný "Příležitosti pro české exportéry a investory ve Vietnamu" do všech sdělovacích prostředků v ČR, včetně ekonomické redakce České televize. Pochopitelně jsem tyto informace také emailem zaslal i MPO, Hospodářské komoře, Svazu průmyslu a dopravy, ČMA a mnoha dalším institucím. Kromě časopisu Prosperita a Haló novin nikdo tyto konkrétní a pro naše podnikatele potřebné údaje, mnou poskytnuté zdarma, nezveřejnil. Proč asi? Aby se veřejnost nedozvěděla, že v 92 milionovém Vietnamu, kde žije přes 206 tisíc česky nebo slovensky mluvících Vietnamců, se připravuje výstavba 13 jaderných elektráren, metra v Hočiminově Městě, nadzemního přepravního kolejového systému i největšího asijského letiště v Hanoji, či dálnice od hranic Číny až do Hočiminova Města se 106 mosty, která bude mít většinou osm jízdních pruhů?

Je potřeba si říkat otevřeně pravdu, tedy i to, že mnozí živnostníci chtějí, aby někdo v jejich zájmu lobboval, chránil podmínky jejich podnikání a trvale bojoval za zlepšení podmínek jejich podnikání, zejména za zjednodušení výkazů a výpočtu daní. Všichni požadují, ale když je živnostenský svaz nebo vzniklá živnostenská strana požádá o aktivitu, tak většinou nemají čas a už vůbec nechtějí těmto institucím, co by za ně trvale aktivně bojovaly, poskytnout finance, nutné k jejich provozu. A to je potřebné také změnit.

 

Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
Vizionář roku 2012 v ČR

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3