INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na svém jednání schválila v první čtení novelu tzv. energetického zákona, kterou připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Rozsáhlá novela přináší řadu pozitivních změn pro český průmysl i domácnosti.

Po úspěšném absolvování prvního čtení v Poslanecké sněmovně nyní návrh novely putuje celkem do šesti sněmovních výborů. Budou se jí zabývat výbory hospodářský, rozpočtový, zemědělský, Výbor pro životní prostředí,  Ústavně-právní výbor a Výbor pro sociální politiku.

"Jsem velmi rád, že poslanci v prvním čtení novelu energetického zákona schválili. Novou legislativu považujeme za velmi důležitý a pro český energetický trh nutný a zásadní krok, který přinese řadu pozitivních změn pro spotřebitele. Pevně doufám, že se podaří schvalovací proces u této novely hladce dokončit," uvedl po jednání sněmovny ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Mezi klíčové novinky této důležité novely patří zejména nový systém výběru plateb na podporu obnovitelných zdrojů /OZE/ v ceně elektřiny. Ten bude mít pozitivní dopad zejména na zpracovatelský průmysl v ČR. Garantuje zároveň, že domácnosti a malí odběratelé nebudou platit více než nyní, naopak, někteří z nich na změně výběru plateb ušetří.

Novela rovněž výrazně snižuje administrativní zátěž pro občany, kteří si chtějí nainstalovat některý z malých zdrojů elektřiny do výkonu 10 kW a vyrobenou elektřinu užít pro vlastní spotřebu. Typicky se může jednat o solární panely na střechu domů. V těchto případech, kdy není výroba elektřiny předmětem podnikání, totiž novela počítá s tím, že již nebude vyžadována licence Energetického regulačního úřadu (ERÚ).
V neposlední řadě po vzoru vyspělých evropských států počítá novela se zřízením Rady ERÚ, která přiblíží strukturu tohoto regulátora západoevropským standardům.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3