INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V sídle Agrární komory ČR v Praze - Malešicích se včera uskutečnilo jednání Iniciativy zemědělských a potravinářských podniků, jehož činnost plynule navazuje na práci předchozího volného sdružení, tzv. Konsorcia zemědělských a potravinářských podniků a nevládních organizací k SZP, fungujícího od roku 2010.

Původním cílem Konsorcia byla snaha aktivně ovlivnit definování evropského i národního rámce Společné zemědělské politiky pro plánovací období let 2014 – 2020. Po řadě úspěchů v prosazení priorit definovaných do finální podoby zemědělské politiky, jako je například větší podpora živočišné výrobě, podpora dojeného skotu, program animal welfare, či zrušení zastropování, je nyní  zájem o pokračování takovéto činnosti směrované na další rozvoj českého zemědělství a potravinářství.

Jak uvedl Zdeněk Jandejsek, předseda Iniciativy: „Mezi hlavní vytyčené priority a témata patří cílená podpora provýrobní zemědělské a potravinářské politiky bez ohledu na oblast hospodaření, vyrovnání podmínek národních podpor staré a nové EU. Zde působí problém především skryté dotace v mnoha zemích EU, jejichž odstraněním chceme docílit zvýšení domácí konkurenceschopnosti na společném evropském trhu. Za potřebné potřebujeme řešit problematiku nerovného postavení dodavatelů vůči neférovým praktikám obchodních řetězců, zasadit se o hlubší odbornou diskuzi s ministerstvem zemědělství a vládou ČR, chceme pokračovat ve spolupráci s partnerskými nevládními organizacemi, či na prosazení větší ochrany českého trhu cestou zvýšených kontrol dováženého zboží dozorovými orgány, ale i pomocí propagaci tuzemských potravin.“

Iniciativa zemědělských a potravinářských podniků, ve které na rozdíl od Konsorcia nebudou členy nevládní organizace, byla založena dne 19. listopadu 2014 jako spolek a zahrnuje nyní třináct členských subjektů, kterými jsou v abecedním pořadí:

Agro Jesenice, a.s., AGRO – Měřín, a.s, Agro 2000, s.r.o., Agrofert Holding a.s., Inter Lacto Group spol. s r.o., Madeta, a.s., Mikrop Čebín, a.s., Rabbit Trhový Štěpánov, a.s., Rhea Holding, Dešná, Úsovsko a.s., ZD Dolní Újezd, ZD Krásná Hora, a.s. a ZD Pluhův Žďár.

Tyto společnosti, jako celek, hospodaří na cca 220 tis. ha a zároveň chovají zhruba 20 % stavů skotu, prasat a drůbeže v České republice. Předsedou Iniciativy je Zdeněk Jandejsek, místopředsedy pak Jiří Milek, Gabriel Večeřa a Jindřich Macháček.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3