INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) společně s Komorou pro hospodářské styky se SNS, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Hospodářskou komorou ČR zorganizovala dne 13. ledna v prostorách ministerstva seminář pro české podnikatele s názvem "Český export a finanční krize v Ruské federaci – hledání východisek". Semináře se zúčastnilo více než 140 hostů.

Seminář navázal na aktivity ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, který již v závěru roku 2014 inicioval vytvoření pracovní komise k ekonomické a obchodní dimenzi rusko-ukrajinské krize s cílem pružně reagovat na nepříznivě se vyvíjející situaci v Rusku a dalších zemích SNS, která způsobuje značné problémy českým podnikatelům a exportérům.

"Naším prvotním cílem je udržení exportu do Ruska. Diversifikace exportu je žádoucí, ale musíme ji dělat
s pokorným vědomím, že to je dlouhodobá a nákladná záležitost. Proto je pro nás důležité udržet se na ruském trhu," uklidnil hosty ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Ministr Mládek v úvodu semináře zdůraznil připravenost MPO k podpoře podnikatelských subjektů při jejich exportních aktivitách. Seminář rovněž označil za dobrou příležitost pro další diskuzi mezi podnikateli
a představiteli podnikatelských reprezentací s orgány státní správy na témata, která podnikatele v současné době nejvíce zajímají.

V rámci semináře vystoupili představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komory ČR, Komory SNS, EGAP a ČEB. Ve druhé části semináře pak měli čeští podnikatelé možnost vyjádřit své názory a pokusit se společně hledat cesty, jak eliminovat negativní dopady vzniklé situace.

V souvislosti s uvedeným je vhodné zmínit, že Vláda ČR v této věci již v říjnu 2014 přijala implementační plán, který v sobě zahrnuje opatření různých rezortů zaměřených na zmírnění dopadů této krize.
O naléhavosti a vhodnosti problematiky svědčí i velký zájem českých firem. Semináře se zúčastnilo více než 140 hostů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3