INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 

Zásadní nutností je rychlá komunikace v rámci projednávaných evropských iniciativ a důsledné prosazování pozic českého businessu v Evropském parlamentu. Takový byl hlavní společný jmenovatel diskusních vystoupení setkání zakladatelů CEBRE – České podnikatelské reprezentace při EU s českými členy Evropského parlamentu. Za klíčové návrhy, které budou europoslanci v tomto roce projednávat, identifikovali zástupci českých podnikatelů a zaměstnavatelů Energetickou unii a balíček k Jednotnému digitálnímu trhu.

 

Zakladatelé CEBRE, tedy Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, vyzvali české europoslance k častějšímu upozorňování na nově vznikající překážky na vnitřním trhu, které se v poslední době objevují zejména v oblasti sociální ochrany v dopravě. „Západní iniciativy zaměřené na ochranu domácích podnikatelských subjektů mají snahu znevýhodnit východní podnikatele a vyřadit je z těchto trhů. Tento rostoucí protekcionismus a úpadek soudržnosti v EU jde opačným směrem než snahy Komise snižovat překážky na vnitřním trhu a zvýšit výkonnost evropské ekonomiky,“ zdůraznila Irena Bartoňová Pálková, viceprezidentka Hospodářské komory ČR.

 

K Energetické unii Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR řekl: „Koncept Energetické unie tak, jak ho v únoru vyhlásila Evropská komise v balíčku dokumentů, považuji v zásadě za správný krok. Nicméně budoucí Energetická unie musí dobře vyvážit cíle bezpečnosti dodávek, konkurenceschopnosti a udržitelnosti při plném respektování principu subsidiarity. Dokončení vnitřního trhu s energií, bezpečnost dodávek a dopad na ceny energií a konkurenceschopnost považujeme za hlavní a nejdůležitější priority pro Energetickou unii.“

Setkání navázalo na loňskou debatu zakladatelů CEBRE s tehdejšími kandidáty do Evropského parlamentu. „Rok poté jsme se s europoslanci sešli proto, abychom zpřesnili zásady spolupráce a konkrétně stanovili způsob rychlé komunikace k projednávaným oblastem. Jde nám o získávání našich eventuálních názorů a připomínek ve spolupráci s našimi specialisty tak, aby se nám dařilo co nejvíce hájit zájmy českých podnikatelů a zaměstnavatelů, o které nám jde především,“ dodal Jan Wiesner, prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3