INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ekonom a prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý v rámci konaného 27. sněmu Hospodářské komory ČR vyzval politickou reprezentaci napříč politickým spektrem, aby spolupracovala s Komorou na realizaci řešení nejpalčivějších problémů podnikatelů, jakými jsou například nedostatek technicky vzdělaných absolventů nebo vysoké zatížení práce. Seznam problémů shrnul v desateru pro zlepšení podnikatelského prostředí v zemi „Deset kroků na cestě k prosperitě“.

 

„Máme velmi kvalitní gymnázia, ale je jich moc. Chybí pak manuálně zdatní učni a technicky vzdělaní lidé pro strojírenství, energetiku, stavebnictví a další odvětví. Bez nich bude konkurenceschopnost českých firem klesat, což je vážný problém pro české hospodářství do budoucna,“ vysvětlil jeden z důvodů, proč coby ekonom a prezident Hospodářské komory ČR vyzývá vládu ČR k tomu, aby do konce roku předložila konkrétní plán kroků, kterými zajistí zvýšení státní podpory technického vzdělávání. Zároveň navrhl, aby stát ustoupil od současného systému financování „na žáka“, který nezohledňuje schopnosti a uplatnitelnost žáků na trhu práce.

 

V dalších bodech „desatera“ mimo jiné apeloval na to, aby vláda v rámci exportních aktivit zvýšila podporu malých a středních podniků, neboť stát se dosud orientoval jen na velké firmy, anebo aby posílila propojení výzkumných pracovišť s podniky.

 

Na slavnostním zahájení jednodenního 27. sněmu v pražském TOP HOTELU Praha vystoupili se svými projevy také prezident České republiky Miloš Zeman, předseda vlády Bohuslav Sobotka, 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek nebo ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Mezi hosty nechybí ani zástupci opozičních stran – předseda ODS Petr Fiala a místopředseda strany TOP 09 Miroslav Kalousek – nebo generální ředitel EGAPu Jan Procházka či generální ředitel ČEZu Daniel Beneš.

 

Sněm hospodářské komory je nejvyšším orgánem Hospodářské komory České republiky. Je tvořen všeobecnou sněmovnou složenou ze zástupců okresních komor a sněmovnou společenstev složenou ze zástupců společenstev.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3