INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hospodářská komora České republiky bude již tradičně patřit mezi nejvýznamnější účastníky 57. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Letošní ročník bude pro HK ČR unikátní, a to i proto, že se přímo na veletrhu uskuteční jubilejní 20. ročník předávání ocenění pro nejlepší absolventy středních škol. Téměř šedesátka odborníků a podnikatelů se pak na veletrhu zúčastní teritoriálního semináře „Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice“. Obě akce pořádané HK ČR se uskuteční v rámci druhého dne veletrhu – 15. září 2015.

„Téma vzdělávání, a to především technického vzdělávání, je již dlouhodobě i tradiční oblastí zájmu Hospodářské komory ČR. Rozhodli jsme se proto, že se jubilejní 20. ročník Ocenění nejlepších českých absolventů, které organizuje Hospodářská komora, tentokrát uskuteční přímo na veletrhu. Celý druhý den veletrhu tak věnujeme předávání osvědčení absolventům technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb. Osvědčení, které nejlepší čeští absolventi získají, pak dokládá požadovanou kvalitu mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů. Těší mě, že jsme v uplynulých dvou dekádách ocenili už více než pět a půl tisíce absolventů středních odborných škol,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Oceňování nejlepších absolventů se uskuteční v úterý 15. září od 10 hodin v sále E1 pavilonu E.

Letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně nabídne i zajímavou událost se zahraničním přesahem. HK ČR totiž uspořádá odborný seminář na téma: Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice. „Těší mě, že kromě celé řady významných odborníků a zástupců podnikatelů se akce zúčastní i velvyslanec Korejské republiky v ČR J.E. Ha Yong Moon,“ dodává Dlouhý. Seminář bude zahájen v úterý 15. září od 11 hodin dopoledne v sále C Kongresového centra.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3