INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V pondělí 14. září se v Brně otevřou brány již 57. mezinárodního strojírenského veletrhu a pořadatelé očekávají další úspěšný ročník. Zájem vystavovatelů o náš klíčový průmyslový veletrh potvrzuje již známá fakta,

že ekonomika České republiky letos roste nejrychleji ze zemí Evropské unie. "Rekordní růst HDP dnes zajišťují všechny hlavní položky včetně vývozu, na němž se všeobecné strojírenství společně s výrobou motorových vozidel a výrobou počítačů a elektronických a optických přístrojů velmi významně podílí. Ruku v ruce s výrazným růstem HDP, svědčícím o dobré kondici naší ekonomiky, na němž se proexportními a dalšími opatřeními podílí tato vláda, jdou pozitivní výstupy týkající se poklesu obecné míry nezaměstnanosti. Ta u nás byla v červenci 5,2 %, v meziročním srovnání poklesla o osm desetin procentního bodu. Takto nízkou nezaměstnanost jsme registrovali naposledy před krizovým rokem 2008. Hovořím o tom proto, že průmyslové podniky jsou významným zaměstnavatelem, nabízejícím pracovní příležitosti téměř 1,5 milionu osob, což je více než 28 % všech našich zaměstnaných," říká ke skvělé kondici české ekonomiky a jejím pozitivním dopadům na zaměstnanost ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Téměř polovina zahraničních vystavovatelů

Na MSV 2015 se bude prezentovat přibližně 1500 vystavujících firem ze 30 zemí a zahraničních firem přijde 700, což představuje 47 % všech účastníků. Největší zájem je opět ze strany Německa, za kterým počtem firem následují Slovensko, Itálie, Čína, Rakousko a Švýcarsko. Vystavovatelů z Německa se letos přihlásilo již 268 a 22 % z nich přijede na MSV vůbec poprvé. Téměř čtvrtina německých účastníků bude prezentovat obráběcí a tvářecí stroje, velmi početné zastoupení budou mít také v oboru materiály a komponenty pro strojírenství. Kolektivní účasti připravují spolkové země Bavorsko, Sasko, Sasko – Anhaltsko, Durynsko a po třech letech i Hesensko. Zvláštní pozornost si zaslouží stánek Česko-německé obchodní a průmyslové komory s prezentací hlavního tématu MSV 2015 Průmysl 4.0. Komora v rámci odborného doprovodného programu připravuje také konferenci „Fórum Průmysl 4.0“, kde se posluchači seznámí s nejnovějšími trendy a způsoby, jak se již dnes v praxi realizuje čtvrtá průmyslová revoluce. Zástupci nejvyššího vedení předních technologických firem budou přednášet a diskutovat na témata jako digitální výrobní proces a inteligentní továrna, zákaznický management v digitální době, infrastruktura pro internet věcí aj.

V roli speciálních hostů ročníku - “Special Guest at MSV 2015” - se představí Korea a čínská provincie Hebei. Korejskou oficiální účast v pavilonu Z zaštiťuje KOTRA - Korea Trade-Investment Promotion Agency. V expozici na ploše 90 m² bude vystavovat devět korejských firem z oborů energetika, materiály a komponenty pro strojírenství, obrábění, pneumatika a svařování. V úterý se navíc uskuteční “Korea Day” s konferencí Hospodářské komory ČR na téma „Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice“. V pavilonu Z návštěvníci najdou také „Hebei Pavillion“ - společnou expozici osmi vystavovatelů z čínské provincie Hebei. Provincie leží na severovýchodě země, má 73 milionů obyvatel a loni dosáhla HDP ve výši 479 miliard USD, což ji zařadilo na šesté místo v Číně. Přímo na stánku Hebei Pavillion proběhne v úterý 15. září Čínsko-český obchodní seminář. Druhou čínskou oficiální účast v pavilonu Z zaštiťuje China Council for The Promotion of International Trade Machinery Sub Council.

 Navštivte specializované veletrhy a projekty

Mezinárodní veletrh Transport a Logistika se na brněnské výstaviště vrací po čtyřech letech. Technologická řešení pro oblast dopravy a logistiky bude prezentovat nejméně 92 firem ze čtyř zemí a podíl zahraničních účastníků dosahuje 14 %. Jak se stalo již tradicí, také expozice 7. ročníku veletrhu Transport a Logistika budou umístěny převážně v pavilonu A2 a na přilehlých volných plochách. Z dopravců se zde představí například společnosti Nosreti, Hellmann Worldwide Logistics, Kühne&Nagel (pavilon B) nebo polská firma TRANSPOREON. Zařízení pro telematiku, například sledovací systémy, nabídne nově vystavující firma RADIUM. Další služby pro dopravce bude poprvé prezentovat společnost WaShine, která zastupuje slovinskou firmu Adriateh a v expozici na volné ploše vystaví technologie samoobslužného bezkontaktního automytí. Jiný nováček CTR flight services nabídne v pavilonu Z privátní přepravu osob - aerotaxi. Tradičně početně zastoupeni budou vystavovatelé manipulační a skladovací techniky, k nejvýznamnějším zde patří firmy jako Interroll, Kardex, Kasys, Systech Group nebo WRH Global. Z dodavatelů vysokozdvižných vozíků nebudou chybět BELET nebo STILL a z oboru průmyslové balení například nově vystavující firma Branopac, dále GEORG UTZ, MEVA a specialista na skladování nebezpečných látek DENIO.

Na veletrhu dopravy a logistiky se připravuje také atraktivní doprovodný program. Přímo v pavilonu Z bude po celou dobu veletrhu probíhat tradiční projekt Helios Packaging Live - vzorová balicí linka, která ukáže reálný provoz v přímém přenosu. Čtyřikrát denně návštěvníci uvidí robotické ukládání produktu (čokolád) do krabiček, následné balení, značení a finální paletizaci, tentokrát jak na automatické, tak i na poloautomatické ovinovačce. Unikátní ucelená balicí linka se bude rozkládat na zhruba 500 m² a její provoz s odborným komentářem bude spouštěn každé dvě hodiny. Součástí projektu je také programové centrum pro přednášky partnerů projektu v čele s generálním partnerem společností Asseco Solutions, která vyvíjí a dodává podnikové informační systémy HELIOS.

Zcela poprvé se v rámci komplexu MSV uskuteční Mezinárodní veletrh technologií pro ochranu životního prostředí ENVITECH. K účasti je přihlášeno 38 firem z pěti zemí a podíl zahraničních vystavovatelů zde dosáhne 39 %. Expozice nového specializovaného veletrhu naleznete v pavilonu V a na volné ploše K. K nejvýznamnějším vystavovatelům patří tradiční účastníci MSV jako firmy CIPRES FILTER, UAS, VZDUCHOTECHNIK nebo KÄRCHER. Nově se představí například dodavatel vzduchotechniky Ziehl-Abegg, společnost Šebesta z oboru čištění odpadních vod, firma AGRO-EKO podnikající v oblasti biodegradace odpadů nebo slovenská společnost INECS z oboru nakládání s odpady.

Pavilon A1 se letos promění v pavilon nových technologií. V tradičním projektu Transfer technologií a inovací budou zastoupeny všechny technické vysoké školy u nás, tj. VUT Brno, ČVUT Praha, TU Liberec, Západočeská univerzita v Plzni i VŠB Ostrava. Atraktivní novinkou bude výstava Průmysl 4.0 – Digitální továrna, do níž se vedle Česko-německé obchodní a průmyslové komory zapojily také firmy Siemens, Scada Servis a Takeplace. Meziroční nárůst vystavovatelů hlásí specializovaná výstava 3D Print. A z pavilonu A1 můžete za technologickými novinkami zamířit do pavilonu Z, kde se otevřou speciální projekty Průmyslový ostrov a Electropark.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3