INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost Universum ve spolupráci se Studenta Media zveřejnila výsledky třetího ročníku průzkumu „Czech Republic’s Most Attractive Employers 2016“. Kariérního průzkumu se letos v Česku zúčastnilo téměř 14 500 vysokoškolských studentů, což je o 8 % více než v loňském roce.

Výsledky průzkumu jednoznačně ukazují na velký zájem vysokoškoláků o práci v členských firmách Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Studenti technických oborů zařadili více než 50 % členských firem SP ČR do žebříčku nejžádanějších zaměstnavatelů za rok 2016. Nejlepší umístění v této kategorii obhájila společnost Škoda Auto, která uspěla také u studentů ekonomie v kategorii Business. Na druhé místo v letošním roce dosáhla společnost Siemens. „Druhé místo v  kategorii Engineering je pro nás dobrým signálem, že je značka Siemens mezi studenty stále oblíbenější a že naše práce v oblasti Employer brandingu přináší dobré výsledky,“ uvedla tisková mluvčí Siemens Česká republika Kateřina Pištorová.

V první padesátce kategorie Engineering se umístily další významné firmy jako ČEZ, ABB, Bosch, Škoda Transportation, ArcelorMittal, Vítkovice Machinery Group, Třinecké železárny, Linet a další. Skokanem roku se stala společnost Tatra Trucks.

„Mám radost z toho, že náš Svaz sdružuje nejlepší zaměstnavatele této země. Jejich atraktivita není samozřejmostí, každá z nich si svoje umístění musela tvrdě odpracovat. I přesto nadále upozorňují na nedostatek vysokoškoláků, především technického a IT zaměření,“ uvedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

I v oboru IT představují členské firmy SP ČR ideální zaměstnavatele. Společnosti Google, Microsoft a IBM na prvních třech místech, ale i společnosti Oracle, HP i Česká spořitelna a další, ukazují, že se zde preference studentů příliš nemění.

Studenti si vybírají svého budoucího zaměstnavatele i s ohledem na pracovní prostředí a na tzv. work-life balance. „České firmy tuzemští studenti obecně spojují s přátelským prostředím, proto mají takový úspěch. Pro mladé klesá význam platu a více se soustřeďují na rovnováhu mezi prací a volným časem.“ vysvětluje Tomáš Rašner, Country Manager společnosti Universum v České republice.

Výsledky průzkumu včetně porovnání s minulými ročníky jsou k dispozici na webu Universum: http://www.universumczech.com/pruzkum/

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3