INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Česko-rakouským fórem za účasti premiéra Bohuslava Sobotky dnes ve Vídni vyvrcholil program dvoudenní podnikatelské mise, kterou při příležitosti jeho návštěvy Rakouska uspořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Mise se zúčastnili zástupci půldruhé desítky firem a společností působících v oborech jako přesné strojírenství, elektrotechnika a elektronika, výroba ocelových konstrukcí, automobilový průmysl či slévárenství. Jak na politické úrovni, tak na jednáních zástupců firem se hovořilo nejen o obchodních vazbách, ale i o investicích.

„Rakousko je pro řadu firem stále zajímavější investiční destinací,“ uvedl prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák, který delegaci vedl. Jednalo se i o možnostech spolupráce při pronikání na třetí, zejména mimoevropské trhy. Debata s rakouskými partnery se týkala rovněž dobudování dopravní infrastruktury, zvláště pak dostavby dálnice D3 do roku 2020. Jednalo se také o železničním tahu přes jižní Čechy do Rakouska.

Podle aktuálního průzkumu SP ČR je Rakousko nehledě na blízkost a navázané ekonomické vztahy na 23. příčce zájmu českých exportérů o informace o podnikání v této zemi. Před Rakouskem jako zajímavou exportní destinací je ze zemí EU pouze Německo, Británie, Polsko, Rumunsko, Bulharsko a Švédsko.

Význam ekonomického partnerství se sousedním Rakouskem je zřejmý – vždyť jde o třetího největšího investora v naší zemi. „Pro český byznys je důležitá intenzivní oboustranně prospěšná spolupráce, a to zejména v oblasti vývoje, výzkumu a inovací i v oblasti kybernetické revoluce nazývané Průmysl 4.0,“ konstatoval Jaroslav Hanák. V zájmu obou zemí je rozvoj spolupráce v oborech s vysokou přidanou hodnotou, proto v delegaci nechybí reprezentanti Asociace nanotechnologického průmyslu ČR zastupující vysoce úspěšné a perspektivní odvětví.

Jaroslav Hanák připomněl, že české firmy jsou konkurenceschopné a mají dostatek zkušeností, odbornosti i know-how. „Věřím, že nehledě na blízkost našich zemí, silné propojení ekonomik a podnikatelských vazeb i tato mise může přinést pozitivní efekt osobních setkání členů mise s rakouskými protějšky,“ dodal.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3