INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Již v pátek 5. srpna se v jižních Čechách otevře návštěvníkům Olympijský park Rio – Lipno 2016. Na akci, která chce pobavit návštěvníky především sportovním vyžitím a olympijskou atmosférou, se bude aktivně účastnit i Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Po obou březích Lipenské přehrady budou moci zájemci vyzkoušet na padesát druhů nejen olympijských sportů. V areálu jsou nainstalovány velkoplošné obrazovky s přímými přenosy všech klání, kde českému týmu půjde o medaile. Návštěvníci budou mít do olympijského parku vstup zdarma.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se rozhodlo zapojit do olympijského parku vytvořením prostoru pro podporu tuzemského technického vzdělávání. Stánek MPO bude k dispozici školám technického zaměření pro jejich prezentace.  Součástí expozice budou technické práce studentů jako interaktivními exponáty, jejichž funkčnost si bude moci každý vyzkoušet. Připraveny jsou ukázky výroby předmětů technologií 3D tisku, svářecí trenažér, laserový simulátor střelby, ultrasonický radar, trenažery kol na výrobu elektřiny, zdravotnická měřící technika či tříkolka Trike.  

Expozice byla připravena ve spolupráci s pěti jihočeskými středními a vysokými školami: Vyšší odbornou školou, střední průmyslovou školou a střední odbornou školou řemesel a služeb ze Strakonic, Střední odbornou školou strojní a elektrotechnickou Velešín, Vysokou školou technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích, Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích, a Vyšší odbornou školou, střední průmyslovou školou automobilní a technickou z Českých Budějovic. Do realizace akce se v roli koordinátora zapojil také Jihočeský vědeckotechnický park.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3