Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel byl dnes přijat předsedou vlády ČR Jiřím Rusnokem. Předmětem pracovního setkání byla především diskuze o zlepšení podnikatelského prostředí a podnikání.
Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel byl přijat ministrem zahraničních věcí ČR Janem Kohoutem. Předmětem včerejšího pracovního setkání v Černínském paláci byla diskuze nad klíčovými tématy, která jsou z pohledu HK ČR pro českou podnikatelskou veřejnost klíčová.
Koncem příštího roku vstoupí v účinnost nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011, které nově upravuje požadavky na označování potravin. V této souvislosti opakovaně Potravinářská komora ČR upozorňuje na komplikace, které sebou nové povinnosti vyplývající z evropského předpisu pro výrobce přinášejí, a to zejména v podobě nezohlednění některých technických možností obalů a dále značných investic výrobců potravin.
Prezident republiky dostál svých slov, že bude hájit ekonomické zájmy země. Patří k tomu i setkání s vrcholnými představiteli zaměstnavatelů a firem, na němž se informoval o názorech podnikatelské veřejnosti na řešení souřasných hospodářských problémů v České republice.
Společnosti sdružené prostřednictvím národních asociací ve Federaci evropských leasingových asociací (Leaseurope) loni financovaly leasingem či splátkovými prodeji nové investice v celkové výši 252,6 miliardy eur. To představuje meziroční pokles o 2,6 %. Na tomto výsledku se podílela pokračující recese evropských ekonomik.
Letošní rok je pro zelináře velice klimaticky nepříznivý. Z důvodu chladného a deštivého počasí na začátku roku byly výrazně zpožděny jarní práce (příprava půdy a zakládání porostů), a proto museli zákazníci na kvalitní a chutnou zeleninu od našich pěstitelů čekat cca o měsíc déle. Pěstitelé v Čechách zasáhla začátkem června ničivá povodeň, která některým z nich zatopila až 100 % úrody.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...