INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Česká exportní banka, a.s. (ČEB) a Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s (ČMZRB) uzavřely z podnětu Ministerstva průmyslu a obchodu smlouvu o obchodním zastoupení, na jejímž základě se ČMZRB zapojí do intenzivnějšího zprostředkování nabídky produktů podporujících zvýhodněné financování exportu.

„Cílem užší spolupráce dvou specializovaných státních bank je zlepšit komfort poskytování produktů podpory exportu využitím pobočkové sítě ČMZRB. Ze spolupráce plynou zajímavé synergické efekty a zvýší se tak komplexnost působení zvýhodněných forem financování, nabízených v rámci politiky podpory exportu a podpory malého a středního podnikání, “ řekl Ing. Milan Hovorka, náměstek ministra průmyslu a obchodu zodpovědný za oblast zahraničního obchodu.

Prvním z produktů ČEBje záruka za úvěr pro subdodavatele tuzemských vývozců - proexportní platební záruka. „Zájemci o záruku, která usnadňuje získání úvěrů od spolupracujících bank (Česká spořitelna, a.s., Československá obchodní banka, a.s., Raiffeisenbank a.s. a GE Money Bank, a.s.) mohou obdržet informace a podat žádost o záruku ČEB prostřednictvím našich poboček v Brně, Hradci Králové, Ostravě, Plzni a Praze a pracoviště v Českých Budějovicích,“ přiblížil výhody propojení aktivit bank pro jejich klienty Ing. Ladislav Macka, generální ředitel ČMZRB.

Základní parametry společně nabízeného produktu upřesnil Ing. Jiří Klumpar, generální ředitel ČEB: „Záruku lze poskytnout subdodavatelům s obratem do 50 mil. EUR (1 250 mil. Kč). Odběratelem subdodavatele, který žádá o záruku za úvěr, musí být právnická osoba, která prokazatelně vyváží produkt či službu, jejíž součástí je subdodávka financovaná s účastí zaručovaného úvěru.“ Výše záruky může činit až 100 % jistiny úvěru, maximálně však 80 % ceny subdodávky financované ze zaručovaného úvěru. Maximální obvyklá výše záruky činí 30 mil. Kč a doba ručení až 2 roky (záruky přesahující tato omezení je možné řešit individuálně). Záruka může být poskytnuta pouze k úvěru na financování provozních výdajů souvisejících se smlouvou o subdodávce. Zaručovaný úvěr může být čerpán na nákup surovin, materiálů a výrobků (materiálové náklady) a osobní náklady.

Česká exportní banka, a.s.

Česká exportní banka, a.s. (ČEB) je specializovaná bankovní instituce pro státní podporu vývozu přímo a nepřímo vlastněná státem. Vznikla v roce 1995 a tvoří nedílnou součást systému státní proexportní politiky. Posláním ČEB je státní podpora vývozu, a to poskytováním a financováním vývozních úvěrů a dalších služeb s vývozem souvisejících. ČEB tak doplňuje služby nabízené domácí bankovní soustavou o financování vývozních operací vyžadující dlouhodobé zdroje financování za úrokové sazby a v objemech, které jsou pro vývozce na bankovním trhu ve stávajících tuzemských podmínkách jinak nedosažitelné. Umožňuje tím českým vývozcům vstupovat do soutěže na mezinárodním trhu za podmínek srovnatelných s těmi, které využívá jejich hlavní zahraniční konkurence. Mezi nejvyhledávanější produkty ČEB patří státem podporované úvěry, bankovní záruky, financování výroby pro vývoz a další služby spojené s financováním exportu.

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
internet: www.ceb.cz

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s.

Banka byla založena v roce 1992. Vlastníkem všech akcií banky s hlasovacím právem je Česká republika, zastoupená Ministerstvem financí, Ministerstvem pro místní rozvoj a Ministerstvem průmyslu a obchodu. V současné době je hlavním posláním ČMZRB usnadňovat prostřednictvím specializovaných bankovních produktů přístup k finančním prostředkům zejména malým a středním podnikatelům a v souladu se záměry hospodářské politiky vlády ČR a regionů napomáhat rozvoji i dalších vybraných oblastí ekonomiky, které vyžadují veřejnou podporu. Klientům banka nabízí bankovní záruky, zvýhodněné úvěry a navazující bankovní služby. Banka spravuje rozsáhlé portfolio záruk a dotací poskytnutých na opravy bytových domů. Součástí činnosti banky je také financování projektů ke zlepšení technického stavu infrastruktury a rozvoj měst a obcí. Pro tyto účely využívá také prostředky od mezinárodních finančních institucí a strukturálních fondů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3