INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

foto01 copyZástupci Zlínského kraje si před několika dny převzali prvních šest z 29 objednaných elektrických vozů Peugeot e-2008. Kompletní dodávku automobilů zajišťuje zlínský koncesionář značky Peugeot, firma Unicars.

Nové elektromobily putovaly do dětských domovů ve Zlíně a ve Valašském Meziříčí a do škol v Otrokovicích, Kroměříži a Bystřici pod Hostýnem.

Na začátku významné fleetové zakázky bylo výběrové řízení, které vyhlásil Zlínský kraj na nákup bezemisních vozů. Vítězem tendru se stal zlínský koncesionář Unicars. Zavázal se dodat Zlínskému kraji do konce letošního roku 29 elektrických vozů Peugeot e-2008. Všechna vozidla jsou objednána v úrovni výbavy Active s elektromotorem o výkonu 115 kW a baterií o kapacitě 54 kWh.

„Vyhrát ve výběrovém řízení na dodávku těchto elektrických vozů považujeme za velký úspěch. Peugeot e-2008 je nepochybně velmi efektivním a atraktivním elektromobilem, který si toto vítězství rozhodně zaslouží. Nicméně i další vozy elektrické řady značky Peugeot mají velký potenciál. Nedávno jsme například dodali elektrický e-Rifter Městskému úřadu v Holešově. A věřím, že naše prodeje elektrických vozů v budoucnu ještě výrazně posílí,“ říká Miroslav Staněk, vedoucí prodeje Unicars.

Zlínskému kraji přispějí na nákup elektrických vozů evropské fondy, stejně jako i na pořízení nabíjecích stanic, které jsou rovněž součástí projektu. Celkově má kraj v plánu s pomocí evropských peněz nakoupit 58 elektromobilů a vybudovat 57 neveřejných nabíjecích stanic. Celkové náklady na pořízení těchto vozidel dosáhnou více než 53 milionů korun. Z nich více než 22 milionů se kraji podařilo získat z evropských fondů.

(tz)

Zdroj foto: Zlínský kraj

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3