INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jedna čtvrtina – zhruba o tolik vzrostl v lednu zájem o stavební spoření u Českomoravské stavební spořitelny. Lidé si v prvním měsíci nového roku založili celkem 17 835 smluv. Ve srovnání s loňským měsíčním průměrem to představuje nárůst o zhruba 1 300 smluv. ČMSS tak znovu potvrdila své vedoucí postavení na trhu stavebního spoření.

ČMSS pokračuje i letos v rostoucím trendu minulého roku, kdy uzavřela celkem 198 405 nových smluv o stavebním spoření v objemu 87,3 miliardy korun. Leden dokazuje, že zájem o stavební spoření neupadá ani v letošním roce. „Velice si toho vážíme.Začátek nového roku potvrzuje, že se po době nejistoty kvůli možným legislativním změnám, ježnakonec nebyly realizovány, do systému stavebního spoření vrátila stabilita, kterou české domácnosti oceňují,“ říká Vladimír Staňura, předseda představenstva ČMSS.

Ukazuje se, že Češi stále vnímají stavební spoření jako jednu z nejbezpečnějších a nejvýhodnějších finančních služeb na tuzemském trhu. Přispívá k tomu i skutečnost, že nabízí v porovnání s ostatními spořícími produkty jednu z nejlepších forem zhodnocení vlastních úspor za účasti státní podpory. „Lidé si uvědomují, že se aktuální úrokové sazbě 2,4 procenta v současnosti nevyrovná žádný konzervativní druh spoření. Domácnosti také často využívají možnost snadného získání půjčky na bydlení,“ dodává Vladimír Staňura.

Ve financování bydlení je ČMSS dlouhodobě nejvýznamnějším hráčem na tuzemském trhu. Od vzniku společnosti až do konce loňského roku si právě do ČMSS lidé přišli pro více než 955 000překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v objemu 319 miliard korun. Největší díl z celkového počtu poskytnutých úvěrů, tedy více než 44 % úvěrů, použili klienti na rekonstrukce a modernizace svých domovů. Na objemu poskytnutých úvěrů se naopak největší měrou podílely koupě bytů a rodinných domů. Na tento účel klienti vynaložili více než 118 miliard korun.

„Jsem i nadále přesvědčen, že letošní roku bude pro ČMSS představovat výrazné oživení jak v uzavírání nových spořicích smluv, tak i v úvěrových obchodech,“ řekl Vladimír Staňura a dodal: „Začátek nového roku je toho důkazem.“

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3