INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Před 6 lety v roce 2008 Okresní agrární komora Most poprvé zpracovala první projekt Ústeckého kraje – „Soutěž o nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“, který byl organizován pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje.

Z počátku byli potravináři, výrobci a zpracovatelé trochu nejistí, nevěděli přesně do čeho jdou. Po počáteční nedůvěře se však každoročně počty přihlášených výrobků zvyšovaly a z 59 výrobků přihlášených v roce 2008 to již bylo v letošním roce – 6. ročníku 165 přihlášených výrobků od 45 výrobců. To je rekordní číslo – nejvyšší ze všech krajů v rámci celé ČR.

Okresní agrární komora Most však organizuje také další soutěž Regionální potravina Ústeckého kraje, kterou vyhlašuje MZe ČR. V letošním roce jsme v rámci Ústeckého kraje vyhráli výběrové řízení. Letos proběhl již 4. ročník. Také zde se každoročně navyšuje počet přihlášených výrobků a výrobců. Zatímco v roce 2010 v 1. ročníku se přihlásilo 69 výrobků od 23 výrobců, ve 4. ročníku v letošním roce to byl opět rekordní počet – 150 přihlášených výrobků, tj. více než dvojnásobek prvního ročníku. Počet výrobců se také zdvojnásobil – z 23výrobců v r. 2010 na 45 v letošním roce.

Spotřebitelé si vybírají, jaké potraviny nakoupit, čtou označení, nechtějí dovážené, mnohdy nekvalitní potraviny, ale české, čerstvé a chutné potraviny.

Za období od roku 2008 bylo oceněno v obou soutěžích již 920 výrobků.

Někteří výrobci se zúčastnili také 1. Ročníku GASTRO FOOD Litoměřice, který byl organizován v měsíci říjnu po 3 dny.

Slavnostní vyhodnocení obou soutěží probíhá každoročně důstojně na výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích, kde má organizátor – tj. Okresní agrární komora Most svůj stánek – jsou zde vystaveny vítězné výrobky v obou soutěžích, probíhají zde po celou dobu výstavy ochutnávky, spotřebitelé si zde mohou vítězné i další výrobky přímo koupit.

Ocenění výrobků probíhá v amfiteátru výstaviště Zahrady Čech tradičně v první den – zahájení výstavy. Ocenění předávají hejtman nebo 1. náměstek Ústeckého kraje, prezident AK ČR a další.

Máme celou řadu vynikajících výrobců, ze všech takových se zde představívítězové:

Z kategorie masných výrobků je to Rodinná firma s r.o. pana Vlastimila Chovanečka z Litoměřic.

Z kategorie nealkoholických nápojů jde o firmu LoPe Fruit paní Petry Krausové s vynikajícími mošty s dužinou.

Z pekařských výrobků je to firma LIMMA FOOD, a.s. Česká Kamenice Ing. Michala Svobody, která vyrábí velmi chutné pekařské výrobky, například kvasový chléb, slunečnicový chléb a celé spektrum dalších pekařských a cukrářských výrobků.

Není bez zajímavosti, že se všechny tyto tři firmy umístily na prvních místech v obou soutěžích. Skláníme se před nimi, před jejich vynikající řemeslnou prací, co všechno chutného dovedou vyrobit. Važme si všichni jejich práce, ta se nedá odbýt, je každodenně pod kontrolou spotřebitelů.

Ludmila Holadová

ředitelka Okresní agrární komory Most

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3