INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ILH 6626Česká manažerská asociace jako jeden z vyhlašovatelů a organizátorů soutěže Manažer roku rozšířila svou působnost o Liberecký kraj. Spojením s Východočeským manažerským klubem vznikl ČMA Regionální klub, Severovýchodní Čechy. Program tohoto klubu vyšel z již tradičního Setkávání oceněných manažerů Královéhradeckého a Pardubického kraje, která se konají od roku 2007, a navazují tak právě na celorepublikovou soutěž Manažer roku. Tyto iniciativy mají za cíl zprostředkovávat kontakt mezi těmi, kteří byli oceněni nebo nominováni v prestižní soutěži. Postupně se aktivity rozšiřovaly i na Liberecko, a logickým vyústěním bylo nakonec založení zmíněného ČMA Regionálního klubu, Severovýchodní Čechy.

Posláním je podnikatelské a manažerské propojení a setkávání aktivních a schopných osobností Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje. Podávat zajímavé aktuální a odborné informace, umožňovat výměnu názorů a navazování kontaktů manažerům i podnikatelům z různých oborů činností a nabídnout jim prostor pro diskuzi v neformální atmosféře.
    Za celým projektem stojí činorodost PhDr. Ma- rie Jírů, majitelky společnosti Centrum andragogiky a dalších firem, osobnosti, která k prostředí businessu a manažerské práce neodmyslitelně patří. Sama je držitelka ocenění Manažer odvětví vzdělávání v soutěži Manažer roku a jak jinak, předsedkyní ČMA Regionálního klubu, Severovýchodní Čechy. Položila jsem jí několik otázek:

O tom, že jste vynikající podnikatelkou a manažerkou, která dokáže řídit, organizovat a kontrolovat, ale zejména také přicházet s nápady a uvádět je do života, naši čtenáři – podnikatelé a manažeři, vědí. Nyní jste propojila aktivity a dala vzniknout ČMA Regionálnímu klubu, Severovýchodní Čechy. Co bylo podnětem a co bude cílem?

Strategií České manažerské asociace je „jít“ více do regionů, a to i prostřednictvím klubů. Vznik tohoto klubu ČMA navazuje na již tradiční Setkání oceněných manažerů Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického kraje, které organizuje naše společnost Centrum andragogiky. Tato setkávání pořádáme již od roku 2007 a je na ně velice pěkný ohlas. Setkání oceněných manažerů má za cíl zprostředkovávat kontakt mezi těmi, kteří byli oceněni nebo nominováni v této prestižní soutěži v našem regionu. Abychom se však neviděli pouze jednou za rok a měli trvalou možnost sdílet zkušenosti firem našeho regionu, vznikl nový klub, ČMA Regionální klub, Severovýchodní Čechy (RKS), který je určen jak členům ČMA, ale i nečlenům, podnikatelům, majitelům firem, manažerům.

Jaký by měl být program činnosti do konce roku? A vize pro delší časový horizont?

S členy výboru RKS jsme se shodli na tom, že setkávání klubu budeme pořádat ve společnostech regionu Severovýchodní Čechy, kde jejich manažer byl nominován na Manažera roku, a vždy budeme řešit téma, které je dané společnosti blízké, má s ním zkušenosti a může se podělit o poznatky, jež vedou k úspěchu. Máme za sebou setkání např. ve společnosti Iveco, kde jsme řešili téma výrobních procesů a bezpečnosti práce, ve společnosti Rieter to bylo téma inovace, v Královéhradecké záchranné službě bylo stěžejní téma zefektivnění procesů. Na datum 29. dubna máme také zajímavý program – budeme se ve společnosti Grund vzdělávat v otázce budování značky a spolupráce mezi univerzitou a podnikovým sektorem na výzkumu a vývoji. Této akci bude předcházet významný den, 24. duben, kdy se v Praze na Žofíně uskuteční vyhodnocení dalšího ročníku prestižní soutěže Manažer roku 2013. Zde se dozvíme, kdo obstál z našeho regionu Severovýchodní Čechy, a firmy, které řídí tito manažeři, od září 2014 do dubna 2015 navštívíme. Mezi tím se také odehraje tradiční „Setkání oceněných manažerů“ 11. června v Pardubicích na zámku. Tento scénář máme předběžně naplánovaný i na další roky.

Proč jste se vlastně ujala takového projektu? Určitě bude náročný na čas i trpělivost, na druhé straně by mohl přinést zajímavé synergie...

Základním posláním klubu je podávat zajímavé aktuální a odborné informace, umožňovat výměnu názorů a navazování kontaktů manažerům z různých oborů činností a nabídnout jim prostor pro diskuzi v neformální atmosféře s jejich kolegy – vrcholovými manažery významných podniků regionu, veřejné a státní správy, vysokých škol apod. Vzhledem k tomu, že se naše společnost Centrum andragogiky kromě jiného věnuje i organizaci různých kulatých stolů, konferencí, besed prostřednictvím našeho Klubu zlepšování, je mi tento projekt velmi blízký a mám v této činnosti velkou praxi. Mohu tak obé velmi lehce spojit.

Co vás na takové seberealizaci těší a posiluje?

Především to, že dělám něco, co firmy opravdu potřebují. Klub má za cíl propojování manažerů a firem z regionu a sdílení zkušeností. To není fráze, funguje to. Máme totiž dobré příklady z praxe: Při návštěvě firmy Rieter CZ, s. r. o., zaujalo zástupce firmy TP Holding, a. s., zavedení intrastatu u obráběcích strojů na dílně a řízení technologie z jednoho místa. Předchází se chybám v zadání na výkresech, je lepší kontrola, úspora papíru atd. Seznámením odborných pracovníků firmy Rieter CZ, s. r. o., a Decoleta, a. s., dojde k rozšíření řady poznatků do praxe v další společnosti a ušetří se náklady za hledání něčeho nového, využije se to, co již někde vyzkoušeli. Po setkání dvou ředitelů (ATAS elektromotory Náchod, a. s., a Rieter CZ, s. r. o.) v Regionálním klubu ČMA se intenzivně rozvinula spolupráce na vývoji Hi-Tech produktu, která před jejich diskuzí dlouhou řadu měsíců přešlapovala bez zřetelného posunu na místě. Za tři měsíce se tak ve vzájemné koordinaci udělalo mnohem více práce než za dva roky před tím. To že se cíl naplňuje a setkávání mají smysl, nás velice těší a dává motivaci k další činnosti.

otázky připravila Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3