INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se na své pracovní cestě po Japonsku zúčastnil slavnostního podpisu Memoranda o porozumění a spolupráci v jaderné energetice a Memoranda o spolupráci mezi JETRO (Japan External Trade Organization) a agenturou CzechInvest. Podpisu obou významných dokumentů předcházelo jednání s japonským ministrem průmyslu Yoichim Miyazawou.

 

Třetím pracovním dnem tak pokračovala mise ministra Jana Mládka, kterého po Japonsku doprovázejí zástupci Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a delegace dvou desítek českých podnikatelů, reprezentujících podniky především z oblasti farmaceutického, strojírenského
a potravinářského průmyslu.

"Podpisem memoranda mezi naší agenturou pro podporu investic CzechInvest s Japan External Trade Organization započala nová úroveň vzájemné obchodní a investiční spolupráce mezi našimi zeměmi. Chceme být v Japonsku více aktivní, zvýšit vývoz do země a budeme společně pracovat na dalším rozvoji vzájemného investování," řekl ministr Jan Mládek po podpisu Memoranda.

Česká republika si bude nyní s Japonskem předávat zkušenosti a názory týkající se energetické politiky a mírového využití jaderné energetiky v obou zemích. "S Japonskem budeme nyní blíže spolupracovat v oblasti využití jaderné energie, protože má na tomto poli několikagenerační zkušenosti, které pro nás budou velmi cenné," řekl náměstek ministra pro energetiku Pavel Šolc.

Středeční program ministra Jana Mládka v Tokiu dále obsahoval například setkání s představiteli firmy Mitsui, jednání na tokijské průmyslové komoře a účast na investičním semináři Europa House.

Ve čtvrtek bude ministr Jan Mládek mj. jednat se šéfem společnosti Toshiba Hisao Tanakou a navštíví tokijskou univerzitu Josai University.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3