INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V neděli odcestuje ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek na pracovní cestu do Číny, kde se zúčastní významné výstavní a proexportní akce "Dny ČR v Šanghaji".Ministr Mládek odjíždí do Číny podpořit český export, představit Českou republiku jako moderní a ekonomicky vyspělý stát s bohatou průmyslovou tradicí a přilákat čínské investory a turisty do ČR. Početná doprovodná delegace čítá více než 80 českých podnikatelských subjektů.

"Je to téměř rok, kdy jsem ve funkci ministra průmyslu a obchodu navštívil poprvé Čínskou lidovou republiku. Domnívám se, že to byl rok přelomový. Mohl bych hovořit dokonce o roce zcela nové kvality vzájemných česko-čínských vztahů. Dovolím si říci, že tato etapa oživení kontaktů mezi oběma zeměmi již začíná přinášet své plody v podobě konkrétních projektů v oblasti ekonomiky, obchodu a investic," uvedl ministr Jan Mládek.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek podpoří svou přítomností účast českých podnikatelů na 14. ročníku China International Machine Tool Show (CIMT) v Pekingu a 3. ročníku China (Shanghai) International Technology Fair (CSITF) v Šanghaji. Tady vystupuje Česká republika poprvé v historii jako hlavní zahraniční partner a vystavovatel.

Na veletrhu budou mimo jiné slavnostně podepsánY dlouhodobě připravované dokumenty, a sice Memorandum o regionální spolupráci mezi hlavním městem ČR Prahou a vládou města Šanghaje, Memorandum mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem obchodu města Šanghaje a provincie Zhejiang v ekonomické a obchodní spolupráci a dále též memorandum mezi Fakultní nemocnicí Hradec Králové a úřadem zdravotnictví města Šanghaje o čtvrtmiliardové investici do vybudování společného vědeckého a výzkumného centra tradiční čínské medicíny pro země střední a východní Evropy v Hradci Králové.

 

"Máme zájem o zahraniční investice, které přispívají k pozitivnímu a kvalitativnímu růstu české ekonomiky, především o příchod  čínských investorů do oblastí, které nabízejí disponibilní a technicky zdatnou sílu," doplnil ministr Jan Mládek.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3