INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Je tomu rok od doby, co ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek podepsali Rámcovou dohodu o spolupráci mezi oběma ministerstvy. Touto dohodou byla zřízena Jednotná zahraniční síť pro podporu exportu, která sdružuje a koordinuje činnosti všech velvyslanců, obchodních radů ambasád a zástupců agentury na podporu podnikání CzechTrade s důrazem na snížení nákladů a zvýšení obchodních úspěchů českých firem. A český export je úspěšný.

„Co se týče agentury CzechTrade, podařilo se i přes nepříznivý kurs koruny snížit náklady na provoz zahraničních kanceláří. Co je ale klíčové , v roce 2014 dosáhla agentura CzechTrade rekordních výsledků v poskytování služeb. Čeští exportéři jejím prostřednictvím uskutečnili celkem 103 úspěšných případů v celkové hodnotě přesahující 6,8 miliard korun. Oproti předchozímu roku vzrostla celková hodnota zprostředkovaných případů téměř čtyřnásobně. Je třeba si uvědomit, že stoupající export má přímý vliv na růst počtu pracovním míst a tedy snižování nezaměstnanosti,“ uvedl na závěr akce pro podporu českých exportérů „Týden české ekonomické diplomacie“ ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. V roce 2013 dosáhly tzv. úspěšné případy českých exportérů sumy 1,7 miliardy korun.

CzechTrade v loňském roce zrealizoval 1559 zakázek pro 909 firem. Celkové tržby agentury se meziročně zvýšily o 18 % na částku přesahující 30 milionů korun. Nejvíce úspěšných případů připadá na zahraniční kanceláře CzechTrade v Düsseldorfu, Petrohradě a ve Stockholmu. Z hlediska objemu peněz dosahovaly největších úspěchů zahraniční kanceláře v Moskvě, Düsseldorfu a Záhřebu.

Agentura CzechTrade též ve spolupráci s MPO a MZV pružně reagovala na situaci na Ukrajině a v reakci na uvalené protiruské sankce pomáhala realizovat řadu konkrétní opatření, například zřízení speciálního servisu na portále BusinessInfo.cz  Sankce EU proti Rusku - informace pro exportéry, obsahujícího aktuální praktické informace a kontakty pro exportéry a rovněž informace k vývoji situace. Podílela se na Setkání pro české exportéry ohledně sankcí proti Ruské federaci, které se uskutečnilo na MPO v srpnu loňského roku a bylo třeba je pro velký zájem exportérů opakovat. Na tomto setkání se podílela i Licenční správa MPO, Generální ředitelství cel a další zainteresované subjekty.

V roce 2015 CzechTrade přistoupil k systémovějším opatřením a připravil pro exportéry koncept regionálních aktivit na ruském trhu, kterými usiluje o získání nových exportních příležitostí. Účastníci Týdne české ekonomické diplomacie, kterého se zúčastnilo pět stovek firem, ocenili především rozšíření služeb exportérům a poskytování standardních základních služeb v celé Jednotné zahraniční síti zdarma. Zřízení společného Klientského centra pro export a elektronické sdílení informací pak usnadnilo exportérům orientaci a zjednodušilo komunikaci.     

(tz)

   

 

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3