INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Setkání českých firem s velvyslancem Gruzie v České republice Zaalem Gogsadzem se na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Mezi hlavní témata patřily především možnosti realizace již rozjednaných podnikatelských projektů a nabídka nové obchodní spolupráce ze strany dvou desítek podnikatelů, kteří se kulatého stolu zúčastnili.

České společnosti měly v rámci kulatého stolu prostor pro prezentaci svých aktivit v Gruzii, a to jak úspěšně realizovaných projektů, tak chystaných. Mohly se také obrátit s žádostí o podporu v rámci ekonomické diplomacie na gruzínské představitele i Ministerstvo průmyslu a obchodu. „Gruzínci jsou našimi tradičními obchodními partnery se shodnými názory na celou řadu mezinárodních, politických a ekonomických otázek. Stávající politické vztahy mezi oběma zeměmi jsou na velmi dobré úrovni, což je důležitý předpoklad pro rozvoj vzájemně výhodné hospodářské spolupráce,“ hodnotí ministr Jan Mládek.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek plánuje podpořit české podnikatele na pracovní cestě do Gruzie a Arménie, která se uskuteční začátkem příštího roku. Do zmíněných zemí ho doprovodí podnikatelská mise.

Jedním z nejzajímavějších projektů české podnikatelské sféry je plánovaná výstavba pivovaru Svijany v Gruzii, o které už asi rok jednají zástupci pivovaru. "Svijany jsou čerstvé, nepasterované pivo, které lze obtížně exportovat do vzdálených zemí, proto jsme zvolili variantu, že bychom tam postavili nový závod," sdělil předseda představenstva pivovaru Svijany Tomáš Kučera. "Gruzie je kolébka vína a lidé jsou tam na kvalitu alkoholických nápojů velmi citliví. Trh s pivem tam neustále roste, takže tam vidíme velkou příležitost," doplnil Kučera.

Teritoriálního kulatého stolu se zúčastnili mj. zástupci podnikatelských svazů a komor – Hospodářská komora ČR, Komora pro hospodářské styky se zeměmi SNS a Svaz průmyslu a dopravy. Na akci byly rovněž přítomny proexportní instituce ČEB a EGAP, které nabízejí společnostem zainteresovaným v tomto teritoriu svou podporu při obchodních nebo investičních projektech.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3