INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jaroslav Hanák, prezident SP ČR

Příští rok chceme a budeme pokračovat v prosazování našich společných priorit. Situace bude složitější, neboť budeme svědky politických pnutí v souvislosti s krajskými volbami a blížícími se volbami – všeobecnými, prezidentskými a eurovolbami, přinášejícími obvykle více politikaření než skutečných reforem. Budeme však trvat na našich klíčových požadavcích předložených vládě na našem Sněmu v Brně, které by měla ještě ve svém funkčním období vyřešit nebo jejich řešení významně posunout. Ekonomický růst není samozřejmostí, musí se pro něj něco udělat.

František Chaloupecký, viceprezident SP ČR

Co se týká mého očekávání v roce 2016 a agend, které mám v gesci jako viceprezident, mohu pouze očekávat velký nápor v oblasti legislativy, což není specifikum roku 2016, ale trvale.

Zbyněk Frolík, viceprezident SP ČR

V roce 2016 nás čeká tak jako každý rok boj s úředníkem za vyšší podporu aplikovaného výzkumu a inovací, podpora rozumného znění evropského patentu a pokračování v prosazování kolaborativního výzkumu mezi akademickou a soukromou sférou.

Daniel Beneš, viceprezident SP ČR

Hlavním cílem je pokračovat v úspěšně nastartované práci expertního týmu pro energetiku a klimatickou změnu a jeho devíti pracovních skupin. Zároveň věřím, že první výsledky přinese Aliance českého energetického průmyslu, která vznikla v roce 2015 a jejímž cílem je zvýšit konkurenceschopnost a zajistit zakázky pro tuzemské podniky a tím pádem také práci pro naše zaměstnance a experty.

Stanislav Kázecký, viceprezident SP ČR

Rok 2016 rozhodně nebude rokem jednoduchým. Jde především o problém migrace, která bezesporu bude mít dopad do sociálního prostředí a na ekonomiky evropských zemí. Důležitý pro EU bude rovněž úspěch jednání o dohodě TTIP. Složitá budou rovněž jednání o udělení statusu tržní ekonomiky Čině. Z širšího pohledu bych rád věřil, že všichni rozhodující evropští politici zachovají chladnou hlavu a rozum a nepokazí úspěšný evropský projekt, který obyvatelům téměř celé Evropy zajistil 70 let života bez válek a v blahobytu.

Radek Špicar, viceprezident SP ČR

Rád bych v příštím roce uskutečnil připravovanou road show po regionech, jejímž cílem bude představit naší členské základně zajímavé malé a středně velké technologické firmy a startupy s relevantními službami nebo produkty, které by ty velké mohly využít pro posílení své ko

Jiří Cienciala, viceprezident SP ČR

Navázali jsme konstruktivní spolupráci s paní ministryní Kateřinou Valachovou, se kterou jsme dohodnuti na pravidelném čtvrtletním vyhodnocování našich požadavků. Je nezbytné, aby školy více spolupracovaly s firmami, a to nejen na bázi společenské povinnosti, ale aby se skutečně podniky zapojovaly do vzdělávání a výchovy mladé generace a určovaly hlavní směry technického vzdělávání. Je potřeba uskutečnit efektivní reformu financování regionálního školství a změny ve financování vysokých škol. Za důležité považuji také rychlé nastartování systému predikcí trhu práce.

Petr Cingr, člen představenstva SP ČR

V rámci SP ČR vznikl nový expertní tým pro životni prostředí, který se ihned po svém vzniku zapojil do „legislativní smršti“, která začala v září. V současné době je v plném proudu zejména projednávání zákonů o odpadech a vodách, které bude mít nepochybně přesah do roku 2016.

Eduard Palíšek, člen představenstva SP ČR

Podpora rozvoje digitalizace, obzvlášť pak ve vztahu k problematice Průmyslu 4.0, patří mezi hlavní témata, na která bych se jako člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR rad zaměřil. Pravě digitalizace totiž otevírá nové možnosti k udržení dlouhodobé konkurenceschopnosti českého průmyslu i celého hospodářství.

Bohdan Wojnar, člen představenstva SP ČR

Svaz průmyslu a dopravy ČR i já osobně se zaměříme na dotažení implementace výsledků projektu POSPOLU do české legislativy a další potřebné legislativní úpravy pro zkvalitnění českého odborného školství. Je důležité, zahájené projekty důsledně dotáhnout až do konce.

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3