INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) zorganizoval podnikatelskou misi do Ázerbájdžánu, Kyrgyzstánu a Turkmenistánu. Třináctičlenná podnikatelská delegace od 13. března do 18. března doprovází předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jana Hamáčka při jeho návštěvě Střední Asie. V čele podnikatelské mise je prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Mise se účastní firmy z oboru farmacie, logistiky, ale i cestovního ruchu. V Baku, hlavním městě Ázerbájdžánu, proběhla v pondělí jednání českých firem s ázerbájdžánskými partnery a institucemi.

Po přeletu do Kyrgyzstánu se včera podnikatelská delegace zúčastnila Česko-kyrgyzstánského podnikatelského fóra, na kterém vystoupil prezident SP ČR Jaroslav Hanák i předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Prezident Hanák se s podnikatelskou delegací v Baku také setkal s prezidentem Azerbaijan Export & Investment Promotion Foundation (Azpromo) Rufatem Mammadovem.

„Máme zájem o zvýšení obchodní výměny mezi ČR a Kyrgyzstánem. ČR do Kyrgyzstánu tradičně vyváží průmyslové výrobky a zařízení, farmaceutické výrobky, naopak z Kyrgyzstánu dováží suroviny, drahé kovy a oděvy,“ uvedl při zahájení fóra prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

„Možnosti společného byznysu nejsou ještě dostatečně využívány a mají velké rezervy. Přitom dalších oblasíi, kde bychom si přáli intenzivnější spolupráci, je široké spektrum. Zmínil bych energetiku například malé vodní elektrárny, dopravní techniku, potravinářské technologie. Další možnosti existují i v turistice, v zemědělství, perspektivní je i bytová výstavba. Naše firmy jsou v nich úspěšné a konkurenceschopné, a mají dostatek zkušeností, odbornosti a know-how,“ hovořil před zástupci byznysu obou zemí prezident Hanák.

B2B jednání firem a účast na podnikatelském fóru je naplánována i v Turkmenistánu, do kterého se přesune podnikatelská delegace dnes.

„Turkmenistán je pro Českou republiku lákavým teritoriem, zejména pokud jde o ekonomickou spolupráci v oblasti modernizace energetiky, tedy výroby přenosu a distribuce elektrické energie, účasti na projektech zvyšování kapacity a modernizace těžby zemního plynu,“ zmínil potenciál Turkmenistánu pro ČR prezident Hanák.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3