INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

„Opakujeme, že se jedná o zcela nepatřičný a neodůvodněný zásah do liberálního podnikatelského prostředí, který navíc jde zcela proti evropskému trendu. Vláda by se měla jasně rozhodnout, zda chce tuzemské podnikatele podporovat nebo jim dále házet byrokratické klacky pod nohy,“ uvedl k senátnímu návrhu o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Návrh zákona, který mimo jiných podpořili vládní Lidovci, má za cíl znemožnit nakupování v obchodech s rozlohou nad 200 metrů čtverečních o sedmi státních svátcích. Návrh zákona by měla ve třetím čtení tento týden projednat Poslanecká sněmovna PČR.

„V případě, že zmíněný návrh zákona v tomto týdnu poslaneckou sněmovnou projde, avizovali jsme již dříve, že oslovíme skupinu poslanců, která by se obrátila na Ústavní soud s žádostí o přezkum ústavnosti návrhu. Jedná se dle našeho názoru o diskriminační opatření, které znevýhodňuje velké obchody a jejich zaměstnance – nedochází zde totiž k zaručení rovných práv pro všechny - jedné skupině bude zákonem znemožněno podnikat a pracovat a jiné to bude umožněno, rozdíl je pouze v tom o jak velkou prodejní plochu se jedná,“ uvedl Dlouhý.

Taková právní norma jde nejen proti občanům – zákazníkům a jejich zájmům, a to včetně snížení jejich komfortu, ale samozřejmě i proti obchodníkům. Regulace dopadne na 80% obchodů v zemi – především tedy na velké řetězce. Stát navíc touto další regulací připraví zaměstnance a sezónní pracovníky o příplatky za práci o svátcích a v noci – pro mnoho z nich je přitom práce o svátcích příležitost, jak si přivydělat více peněz. Dojde ke ztrátám na tržbách.

„Trend v zemích Evropské unie navíc ukazuje, že řada států od regulace prodejní doby ustupuje. Aktuálně to potvrzuje i situace v Maďarsku, kde vláda včera navrhla parlamentu, aby odvolal rok starý zákaz nedělního prodeje. Zákon byl v zemi vysoce nepopulární,“ dodal Dlouhý.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3