INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Nejlepší absolventi gastronomických oborů a oborů služeb, kteří splnili přísná kritéria během celého studia i praxe, dnes získali ocenění Hospodářské komory České republiky z rukou jejího viceprezidenta Zdeňka Somra. Osvědčení, které bylo předáváno na veletrhu For Gastro v pražských Letňanech, obdrželo 190 absolventů. Slavnostního okamžiku se v areálu PVA Expo Praha zúčastnili kromě čelních představitelů HK ČR také náměstkyně ministerstva pro místní rozvoj Simonea Zikmundová, náměstek ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Fidrmuc či zastupitel hl. města Prahy Patrik Nacher.

 

„Studenti splnili náročné podmínky nejenom v teoretické části studia, ale především v praktické části, kterou právě zaměstnavatelé považují za klíčovou pro uplatnění na trhu práce,“ uvedl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

 

Cílem ocenění je motivovat studenty k lepším výsledkům, jak v teorii, tak v praxi. Osvědčení zároveň slouží jako konkurenční výhoda na trhu práce a tedy v případě čerstvých absolventů při hledání prvního zaměstnání. Hospodářská komora ČR tak dlouhodobě usiluje o zvýšení zájmu o studium středních odborných škol a podporu českých podnikatelů a cechů.

 

„Za více než dvě dekády, kdy osvědčení končícím studentům předáváme, jsme ocenili už téměř šest tisíc úspěšných absolventů, z nichž se v průběhu let stali kvalitní zaměstnanci, ale i podnikatelé či dokonce zaměstnavatelé,“ dodal viceprezident HK ČR Zdeněk Somr, který uznání absolventům předal.

 

Další více než stovka studentů, tentokrát z technických studijních oborů, bude oceněna v úterý 4. října v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Letos se jedná již o 21. ročník slavnostního oceňování nejúspěšnějších absolventů odborných škol.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Bez předsevzetí? Bez cíle?

    Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Únor 2025

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partneři plus:

   
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto  cmsm105caim200 AVLOGOM3