INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

image001Tradiční zemědělská plodina, která se dříve pěstovala v českých zemích ve velkém rozsahu a během uplynulých let se z polí docela vytratila, se dočkala velkého návratu. Vrací se jako důležitá farmaceutická komodita, jako produkt přírodní medicíny do lékáren a obchodů. Zásluhu na tom má společnost Carun Pharmacy. Léčivé účinky konopí díky Carun Pharmacy poznají zájemci nejen v tuzermsku, ale také v Velké Británii.

Za "kanál" Carun Pharmacy v současnosti proniká se svými produkty z léčivého konopí formou franšízy. Největší internetový prodejce konopných produktů v České republice a na Slovensku s rozsáhlou sítí kamenných poboček a dodavatel do klasických lékáren míří do Velké Británie.

Vlajkovou lodí společnosti je značka Carun, která zažívá boom na východním trhu. Důvodem expanze je masivní poptávka po legálních výrobcích z konopí v celé Evropě, kterými lze řešit kožní problémy, bolesti a řadu dalších neduhů, jež sužují mnoho lidí. Výhradní zastoupení značky ve Velké Británii získala firma Carun UK Limited. Majitelé řetězce nyní v Británii hledají další partnery.

Podnikání v oboru pěstování a zpracování konopí se zabývá společnost Carun Pharmacy, která zásobuje konopné lékárny produkty z konopí s obsahem THC (Tetrahydrocannabinolu) pod hranicí 0,3 procenta. Produkty z léčivého konopí jsou takto legálně k dostání. „Zájem o prostředky z léčivého konopí roste v celé Evropě. Velká Británie není výjimkou. Podle našeho rozsáhlého průzkumu veřejného mínění je ve Spojeném království značný zájem o výrobky z léčebného konopí. Tímto krokem bychom chtěli vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotných problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ přibližuje Michal Takac, generální ředitel Carun UK Limited, jenž následuje filozofii konopného guru Jiri Stabla, který nejenže za značkou Carun stojí coby její zakladatel, ale výrazně se podílí na osvětě ohledně konopí a jeho léčivých vlastností v Česku i zahraničí. Britský trh se pro něj zdá velmi slibný. Silná značka má všechny potřebné licence a dermatologické studie.

Společnost Carun UK Limited otevírá nové distribuční sklady v Bristolu na ploše o výměře 6.500 m2 a nadále počítá s rozšířením. Podniká pod známou značkou výrobků z konopí formou takzvané franšízy.

Za značkou Carun pocházející z České republiky stojí velký popularizátor starobylé léčivé byliny v Česku Jiří Stabla, kterému se za pár let od uvedení značky na tamní trh podařilo stát největším distributorem konopných prostředků s výraznými tržbami i oblíbeností. Expanze konopí, které se od nepaměti používalo ve farmacii, jídelníčku i k průmyslovému zpracování na silné zahraniční trhy, proto byla logickým krokem. Velká Británie se tak stane první ze zemí západní Evropy, v níž bude Carun Pharmacy samostatně působit.

Carun UK Limited nabízí již nyní na webových stránkách http://carunpharmacy.co.uk/ rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež odborníci doporučují na zmírnění příznaků chorob. Tým pracovníků má za úkol výrobky nejen nabízet k prodeji, ale také šířit osvětu o konopí a jeho léčebných účincích. To je hlavní poslání dle slov pana Takáče.

Široký sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Pýchou společnost je konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů.

Carun UK Limited hledá další partnery

Carun Pharmacy resp. Carun UK Limited nabízí možnost spolupráce pro všechny milovníky léčivé rostliny konopí, a to otevřením vlastní prodejny formou franchisingu. Stačí kontaktovat vedení na http://carunpharmacy.co.uk/index.php?route=product/category&path=62. Produkty nabízí i provozovatelům masážních a kosmetických salónů, lázeňských a jiných rekreačních zařízení.

Konopí pomáhá při léčbě mnoha nemocí

Konopí a produkty, jako mast, krém či olej, pomáhají podle odborníků při léčbě desítek nemocí. Konopný výtažek se řadí mezi nejúčinnější, nejlevnější a dokonce nejšetrnější léky na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky a doposud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí po jeho užití.

Něco málo z historie konopí

V Anglii se konopí ve větší míře začalo pěstovat až za vlády Jindřicha VIII. Během anglické námořní nadvlády, v alžbětinském období, zájem o tuto surovinu prudce vzrostl a konopí se začalo pěstovat následně i v britských koloniích Nového světa.

V druhé polovině 18. století kupuje Velká Británie 90 % konopí z Ruska a britské námořnictvo a světový mořský obchod je tak odkázán na ruské konopí. Jeden z hlavních důvodů války roku 1812, ve které bojovala Amerika proti Británii, byl přístup k ruskému konopí. V roce 1807 Napoleon a Ruský car Alexandr podepisují smlouvu, podle které Rusko přestane legálně obchodovat s Anglií. Cílem Napoleonovy strategie bylo zastavit dodávky ruského konopí a tímto zničit britské válečné loďstvo, které se bez kvalitních konopných plachtoví jen těžko obejde a Velká Británie bude tak nucena ukončit svou blokádu Francie a kontinentu. Car tuto smlouvu nedodržel, toleroval nelegální obchod mezi Ruskem a Anglií.

V prosinci roku 1814 podepisuje Anglie smlouvu se Spojenými státy, ve které souhlasí, že nikdy již nebude obtěžovat americké obchodní lodě (dovážející také konopí z Ruska) a Spojené státy se zavazují, že se jednou provždy vzdávají všech nároků na Kanadu.

Příběh Michala Takáče

Michal Takáč je velkým a nadšeným příznivcem výrobků z konopí a zejména značky Carun, kterou se rozhodl distribuovat v Anglii po vlastní tragické zkušenosti. Před lety přišel nevlastní vinou při práci o část ruky. Následně s ním neměl pochopení jeho zaměstnavatel a tak se handicapovaný ocitl bez práce. Ruku mu léčili doktoři tradičními dostupnými syntetickými léčivy, bolesti a ztuhlost po zranění ale neustávali. Dozvěděl se o prostředcích Carun a začal je sám používat. Rány se poté velice rychle zahojily. Ošetřující lékaři byli skutečně překvapeni. Zjemnily se i značně zjizvené části postižené ruky. Nyní používá Bionickou ruku. Hlavně proto by i on rád ukázal všem lidem léčivé schopnosti konopné medicíny.

Adresa sídla ve Velké Británii:

Carun UK Limited

First Floor

Prudential Buildings

11-19 Wine Street

Bristol

BS1 2PH

Více informací získáte na webu http://www.konopnyshop.cz 

O značce Carun

Konopné prostředky a potravinové výrobky Carun jsou dnes jedny z nejžádanějších a nejznámějších v České republice. Carun je výhradně českou výrobní a obchodní společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí. Zdravotnické prostředky vyrábí v nejpřísnějších farmaceutických podmínkách podle ISO 13485. Zárukou kvality je také stálost kvalitní české suroviny a přírodních bio pěstovaných ingrediencí. V současné době jsme jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu: Cannabis sativa. Díky účinným cannabinoidům je působení až mnohonásobně intenzivnější, než u běžně dostupných kosmetických přípravků. Desítky tisíc klientů si oblíbili naše produkty a služby a náš tým stále pracuje na nových možnostech, které mají pozitivní farmakologické působení na jedince prostřednictvím účinných cannabinoidů, a to nejen v době akutní léčby, ale také prevenčně v dnešním moderním světě doby jedové. Všechny naše produkty jsou zcela bezpečné, vhodné pro těhotné ženy a děti.

Žádný z našich výrobků nebyl testován na zvířatech a nepoužíváme u nich živočišné suroviny, takže jsou vhodné pro vegany a vegetariány. Na produkty Carun většinou narazíte u léčitelů, ve zdravých výživách, v masážních salónech, zdravotnických centrech, lékárnách, nebo v síti katalogového prodeje konopnyshop.cz nebo carun.cz. Klientům a partnerům také nabízíme mnoho možností velkoobchodní spolupráce. Lékárny a provozovny objednávající přes lékárenskou síť PharmData, mají možnost od poloviny roku 2011 objednávat první zdravotnický prostředek – univerzální mast Carun přes našeho distributora, společnost Phoenix s.r.o. PDK kód: 2590397.

(tz)

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3