INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vysoká škola podnikání nabízí v České republice ojedinělou a novou možnost začít studovat v únoru. Zájemci o vysokoškolské studium nemusí čekat do září, ale mohou nastoupit už za pár dní. A to na bakalářské (tříleté) nebo na navazující magisterské (dvouleté) studium v akreditovaném studijním programu Podnikání.

„Uvědomili jsme si, že na českém trhu chybí možnost začít studovat jindy než v září. Přitom v životě mohou nastat různé situace, kdy chcete nebo potřebujete začít studovat, ale musíte čekat až do září. To se může stát například v souvislosti se změnou zaměstnání, nebo naopak když vás zaměstnavatel vyzve ke zvýšení vzdělání, nebo se vám naskytne více volného času a vy jej chcete efektivně využít, například maminky na mateřské dovolené a podobně,“ vysvětlil Jiří Cienciala, rektor Vysoké školy podnikání.

V některých zemích podobné možnosti běžně fungují, v České republice jde ale zatím o spíše ojedinělou záležitost. Vysoká škola podnikání poprvé nabídla možnost studovat od února začátkem roku 2013 a předpokládá, že i letos tuto možnost, a navíc za zvýhodněných finančních podmínek, využije několik desítek lidí. Studium je určeno pro zájemce o  tzv. kombinovanou formu, tedy dálkové studium. Přijímací řízení probíhá formou pohovoru s poradcem pro studium, v případě magisterského studia formou ústní zkoušky. Přihlášku je možné poslat poštou nebo vyplnit  a odeslat elektronicky na webových stránkách školy. Přijímací řízení je bezplatné.

Vysoká škola podnikání působí v Ostravě už 13 let a studium tam úspěšně absolvovalo přes 6000 lidí, kteří nemají problém seberealizovat se na trhu práce. Řada z nich má vlastní firmy. Škola se zaměřuje na vysokou kvalitu vzdělávacího procesu a zároveň na uplatnění studentů v praxi. Spolupracuje s firmami, zajišťuje praktickou přípravu studentů, a to i v zahraničních firmách prostřednictvím výměnného programu LLP/Erasmus. „Pravidelně pořádáme také setkání s úspěšnými manažery a podnikateli, aby studenti měli co nejvíce možností střetávat se s reálnými ekonomickými, obchodními, strategickými a jinými problémy. Podporujeme inovativní nápady našich studentů, máme Podnikatelský inkubátor, který mohou využívat,“ dodal Radan Jünger, předseda představenstva Vysoké školy podnikání.

V neposlední řadě také specializace, které si mohou studenti v průběhu studia zvolit, Vysoká škola podnikání pečlivě vybírá tak, aby co nejlépe vyhovovaly potřebám trhu práce. Absolventi Vysoké školy podnikání nacházejí uplatnění všude tam, kde potřebují a hledají lidi schopné, odpovědné, kreativní a podnikavé. Škola se snaží také vést studenty k samotnému podnikání. Vzhledem k tomu, že nabízí tříleté i pětileté studium v prezenční (denní) nebo kombinované (při zaměstnání) formě, její absolventi se uplatňují i ve státní sféře, na úřadech apod.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3