INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
V okolí rozšířeného závodu Škoda-Auto v Kvasinách může vzniknout až 3 000 nových pracovních míst u firem, které budou dodávat komponenty pro zvažovaný nový vůz Škoda / Seat. Odhaduje to společnost Accolade, která právě pro dodavatele škodovky již připravuje pozemky v průmyslové zóně v bezprostřední blízkosti Kvasin. Na pozemky už má území rozhodnutí, takže tu nové investice mohou státu už za sedm měsíců od rozhodnutí. Samozřejmě za předpokladu, že se Volkswagen skutečně rozhodne výrobu nového vozu do Kvasin umístit.

 

„Odhaduji, že díky rozšíření výroby v Kvasinách vytvoří jednotliví dodavatelé až 3 000 nových pracovních míst,“ říká Milan Kratina, generální ředitel společnosti Accolade, která pro dodavatele škodovky připravila rozšíření průmyslové zóny Rychnov nad Kněžnou. „Obvykle podobné investice automobilek podněcují vznik 1,5 až 3, výjimečně u zcela nových projektů až 5 nových pracovních míst u dodavatelů na jedno nové místo u finálního výrobce, jak bylo odhadováno například při stavbě automobilky Hyundai,“ vysvětluje Kratina.

 

„Mohu potvrdit, že zájem o Panattoni Park Rychnov nad Kněžnou v posledních měsících narostl,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe Česká republika. „V tuto chvíli nemohu prozrazovat jména konkrétních firem, které mají o zónu zájem, protože vše bude záležet na definitivním rozhodnutí vedení automobilky Volkswagen.

 

Právě existence připravených investičních ploch je podle Milana Kratina jednou z významných konkurenčních výhod České republiky v lákání nových investic, nejen této škodovácké. „Česká republika může nabídnout řadu připravených průmyslových zón. Společnost Accolade navíc využila období krize, kdy jiné developerské firmy svoje aktivity tlumily, k tomu, aby pro investory připravila pět nových zón v Česku a jednu další na Slovensku,“ dodává Milan Kratina

 

Panattoni Europe nabízí v České republice a na Slovensku 14 průmyslových parků. Firma na začátku letošního roku zároveň společně s českou skupinou Accolade výrazně expandovala a rozšířila svoje portfolio průmyslových parků hned o šest nových lokalit ve strategických regionech jako je Mladá Boleslav, Kvasiny – Rychnov nad Kněžnou, Cheb, Aš nebo slovenské Krásno nad Kysucou. Panattoni Europe jen během posledních dvou let stavěla průmyslové areály v žatecké zóně Triangle, ve východních Čechách, středních Čechách a vedle rozšíření například Panattoni D5 Logistics Parku u Stříbra v současné době realizuje například výstavbu logistického areálu pro společnost Amazon u letiště Václava Havla. Jakmile se naplní plány jednotlivých investorů, vytvoří v České republice několik tisíc nových pracovních míst jak ve výrobní fázi, tak už při stavbě samotných průmyslových parků.

 

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3