INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Po mnohá desetiletí zdokonalovaná a praxí prověřená metoda TWI (Training within Industry) je nejefektivnější cestou zavádění kontinuálního zlepšování v podniku. A uvědomuje si to i stále více českých firem. Před rokem jsme na mezinárodním TWI summitu v Praze hostili světové špičky leanu. Mnohé české firmy se inspirovaly a některé se letos dokonce v roli přednášejících pochlubí vlastními úspěchy.

Workshopů, kde se jen mluví, je na trhu nepřeberné množství. Na TWI workshopu však zástupci českých firem dostanou příležitost si metodu TWI „osahat“ prostřednictvím těch, kdo už ji implementují. Nejen že v roli přednášejících vystoupí zástupci těch firem, které již TWI metodu úspěšně aplikovaly a výrazně díky ní ušetřily, účastníci se dokonce podívají přímo do jedné z nich, DENSO MANUFACTURING CZECH v Liberci.

Jako dceřiná firma nadnárodní japonské společnosti DENSO CORPORATION zaměstnává více než 1550 zaměstnanců a její roční obrat činí přes 10,5 mld. Kč. Metodu TWI zde úspěšně využívají jako součást vlastního systému výrobních standardů. Do dnešního dne již pomohla zvýšit produktivitu podstatným snížením lidské chybovosti, významně snížit fluktuaci díky zkrácení a zkvalitnění zaškolování, což zvyšuje spokojenost zaměstnanců i manažerů. Účastníci workshopu navštíví jedno z nejmodernějších výrobních tréninkových center v ČR, kde se dozvědí vše o přínosech i úskalích implementace TWI.

Dvoudenní program bude rozdělen do tří bloků tak, aby se vše potřebné dozvěděly jak firmy, které zatím s TWI metodou nemají žádné zkušenosti, tak i ty, které již některé z modulů TWI zavedly. A protože TWI jako nástroj pro zavádění metod kontinuálního zlepšování – navzdory zažitým mýtům - není otázkou pouze výroby, ale je úspěšně aplikovatelná i v oboru služeb, třetí blok je určen pro firmy podnikající právě ve službách.

Mezi přednášejícími vystoupí Patrick Graupp (TWI Institute), novodobý průkopník metody TWI, a zástupci firem z výroby (AU Optronics, Denso Manufacturing Czech, Hartmann-Rico, Liplastec) i ze služeb (Aramark, Komerční banka, Danske Bank, Post Danmark. Zajímavé bude i vystoupení společnosti Emerson Climate Technologies, která přistoupila k implementaci i právě díky účasti na loňskému TWI summitu a seznámí tak se zkušenostmi z prvního roku.

Workshop TWI se koná ve dnech 13. - 14. 10. 2014 v Muzeu Stará čistírna, Praha 6.

Více informaci naleznete na www.twi-institute.cz

Proč se vlastně TWI workshopu zúčastnit?

Původně americká metoda, vyvinutá pro efektivní fungování válečného průmyslu USA za II. světové války, se během čtyř let v ČR osvědčila jako efektivní nástroj pro implementaci jakéhokoli způsobu kontinuálního zlepšování.  Ať už společnost zavádí štíhlou výrobu, Kaizen či Standard Work, TWI poskytuje vedoucím místo manuálu skutečné dovednosti.

 „Pokud se ptáme, s jakými problémy bojují ve výrobě či službách, vždy se objeví alespoň jedna z následujících věcí: produktivita, kvalita, nastavení a dodržování standardů, zaškolování, disciplína, bezpečnost, efektivita či manažerské dovednosti vedoucích,“ říká Markéta Šimáková, partnerka DMC a trenérka TWI, a dodává: „Na každý tento problém má TWI nástroj – modul Job Instruction pro nastavení standardů a rychlejší zaškolování, Job Relations pro řešení problémů a Job Methods pro kontinuální zlepšování. Každý modul sám o sobě přináší zlepšení. Nastavení implementace provádíme individuálně podle potřeb a cílů klienta.“

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3