INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

07-michal kristof-vitezny projekt 1 rocnikuStudenti a architekti do tří let od ukončení studia mají letos opět příležitost zúčastnit se architektonické soutěže s využitím modulární architektury. Lokalita Letošním zadáním soutěže je návrh sociálního bydlení v prostoru bývalého průmyslového areálu Kras v Brně, který leží v těsné blízkosti Mendlova náměstí a brněnské fakulty architektury.

Vítězný projekt 1. ročníku Michala Krištofa

Tato lokalita je pro svou roztříštěnost náročným ale zároveň oblíbeným tématem studentských projektů, které se snaží vnést sem řád a proměnit ji v příjemnou část historického okraje Starého Brna. Zadání Důležitou technickou podmínkou je využití systému modulární výstavby, tvořené formou prefabrikovaných ocelových kontejnerů, které nabízejí v současnosti zajímavé podmínky pro rychlou a ekonomickou výstavbu. Pro svou mobilitu a možnost relativně snadné demontovatelnosti je tento typ výstavby hojně využíván ke stavbě budov, jež se mohou v průběhu času proměňovat.

Druhým kriteriem je tématické vymezení části nové zástavby na různé formy sociálního bydlení jako je například startovní bydlení anebo komunitního bydlení – tzv. cohousingu – což je způsob bydlení, který klade důraz na hlouběji prožívané mezilidské vztahy a současně zachovává a podporuje osobní nezávislost. Podle druhu společných znaků svých obyvatel se komunitní bydlení rozlišuje na různé druhy jako například komunitní bydlení mladých a bezdětných, komunitní bydlení umělců a jiné.

Ceny a jejich předání

Pro první tři oceněné projekty jsou připraveny peněžité odměny ve výši 30, 20 a 10 tisíc korun. Slavnostní předání proběhne na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně, kde společnost KOMA MODULAR letos realizuje stavbu Českého výstavního pavilonu. Vítězům soutěže bude zajištěna doprava i ubytování v Miláně. Festival MODULARCH 2015 Letošní ročník této studentské architektonické soutěže je společně s workshopem a konferencí o modulární architektuře součástí chystaného festivalu modulární architektury MODULARCH 2015, konaného ve dnech 23. – 25. 4. v Brně. Účastníci se mohou těšit na přednášející z domova i zahraničí, odborníky z oblasti architektury, kulturně společenských programů a práce s veřejností. Hlavní hvězdou a zároveň vedoucím studentského workshopu bude chilský architekt Sebastian Irarrazaval.

Podrobnější informace o festivalu i soutěži najdete na stránkách www.modularch.cz/soutez.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3