INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Češi letos více než vloni pečou doma vlastní vánoční cukroví a pijí více teplého grogu. Prodeje tradičního Tuzemáku, který se před Vánocemi používá právě hlavně na pečení a přípravu grogu, za listopad a prosinec meziročně vzrostly o pětinu. Vyplývá to z aktuálních výsledků prodejů 2. největší domácí likérky GRANETTE&STAROREŽNÁ Distilleries.

Zuzana Behová, marketingová ředitelka: „Vrcholem prodejů Tuzemáku je předvánoční období. Již nyní je zřejmé, že letos jeho prodej výrazně převýší loňská čísla. Za listopad a část prosince jsme prodali výrazně více Tuzemáku než ve srovnání s loňským rokem. Celkové meziroční navýšení může dosáhnout až 20 procent. Trendem totiž je, že se Češi více vrací k domácímu pečení cukroví. Roste také spotřeba tradičního českého nápoje, teplého grogu.“

Vedle Tuzemáku podle Jiřího Pejši letos výrazně roste také zájem o vaječný likér, který GRANETTE&STAROREŽNÁ Distilleries prodává pod značkou Vaječný Sen. Ten pijí Češi především v upravené verzi „Bombardina“ známého z italských a rakouských sjezdovek. „Oproti létu vzrostly prodeje Vaječného Snu až desetkrát. Češi si totiž oblíbili místní variantu „Bombardina“ známého ze zahraničních lyžařských středisek. Na těch našich si ho upravují většinou v kombinaci se Starou mysliveckou,“ doplnila Zuzana Behová.

O GRANETTE&STAROREŽNÁ Distilleries

GRANETTE&STAROREŽNÁ Distilleries a.s. je přímým nástupcem českých likérek GRANETTE a Starorežná Prostějov. Navazuje na více než 500 let dlouhou a bohatou tradici obou předních českých tradičních výrobců lihovin. Objemem výroby 120 tisíc hektolitrů alkoholických nápojů ročně je druhou největším výrobcem lihovin v České republice, zároveň je největším ryze českým výrobcem lihovin na českém trhu. Do výrobního portfolia firmy patří více než stovka produktů. Mezi nejznámější značky patří Stará myslivecká, Blend 42 vodka či Hanácká vodka. Své značky firma také úspěšně vyváží. S produkty pocházejícími z výrobních linek GRANETTE&STAROREŽNÁ Distilleries se zákazníci mohou setkat v dalších patnáct zemích pěti světových kontinentů. Na domácím trhu pak firma také distribuuje značky Pushkin, Berentzen, Garrone či Appleton Estate a další.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3