INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

HCOd začátku léta nabízí Home Credit Flexibilní půjčku nejen živnostníkům, ale nově i právnickým osobám se záměrem poskytnout rychlou finanční „injekci“ od 30 000 do 500 000 Kč.

Velkou výhodou tohoto produktu je fakt, že Home Credit je první společností na trhu mezi bankovními i nebankovními finančními institucemi, která dokáže plně online schválit úvěr právnické osobě s více jednateli.

Flexibilní půjčka je určena menším firmám do deseti zaměstnanců například na start jejich podnikání, rozšíření provozu, modernizaci, rekonstrukci nebo nákup zásob. Podle průzkumu Home Credit ji ale klienti z řad podnikatelů během prázdnin využívali i pro zcela jiné účely.

Z interního dotazování Home Creditu mezi prázdninovými úspěšnými žadateli o úvěr vyplývá, že nejčastěji si podnikatelé půjčovali na pořízení nového vybavení, nástrojů a nářadí do firmy, na koupi auta nebo na jeho nečekaně nákladnou opravu či na nákup notebooků a jiné elektroniky. Úplně nejčastěji půjčku, jejíž průměrná částka byla 140 000 Kč, využívali na úhradu faktur, vyšší provozní náklady, mimořádné výdaje nebo k překlenutí finančních problémů.

Flexibilní půjčka Home Creditu není účelová, takže kromě toho, že má pomoci podnikatelům v růstu nebo vytvořit finanční rezervu, umí vyřešit i problém s cashflow. Právě toho malé firmy v létě využily a ocenily hlavně rychlost a možnost získat peníze během jediného dne a také úrokové sazby srovnatelné s bankami. Jako další plus pak úspěšní žadatelé o půjčku zmiňovali i absenci podmínky mít minimálně roční podnikatelskou historii, kterou obvykle vyžadují banky.

„I dosud krátká historie poskytování flexibilní půjčky potvrdila, že podnikatelé mají zájem o produkt, který snadno sjednají online i přes mobil a u něhož mohou každý měsíc posílat jinou částku, a sami si tak řídit úrokové zatížení, nebo celý úvěr splatit jednorázově kdykoliv bez poplatků a bez nutnosti o to předem žádat. To preferují především firmy s výkyvy sezónního podnikání, jimž se příjmy a výdaje v průběhu roku dynamicky mění. Navíc půjčku mohou čerpat opakovaně na jeden klik z mobilní aplikace, a mají tak k dispozici finanční rezervu, za kterou nic neplatí, pokud ji nečerpají. Že je takový produkt pro podnikatele zajímavý, nám potvrdil i dřívější zájem o naši Flexibilní půjčku pro živnostníky, kterou jsme uvedli na trh loni na podzim,“ uvedl Milan Cáder, ředitel divize Produkty a Marketing Home Creditu ČR a SR.

Půjčka podléhá běžným schvalovacím procesům. Home Credit žadatele standardně prověřuje, přičemž data čerpá primárně z dostupných registrů a zdrojů. Klientovi stačí pro podání žádosti IČ a bankovní účet s obraty firmy. Půjčka je vhodná i pro začínající podnikatele. Zásadní však je, aby jejich společnost fungovala alespoň tři měsíce. Díky online sjednání na webu, a to včetně podpisu smlouvy pomocí SMS, je půjčka od 30 000 do 500 000 Kč obvykle schválena do 15 minut.
„Home Credit je mezi bankovními i nebankovními finančními institucemi na českém trhu první, kdo nabízí plně online schválení půjčky pro právnické osoby i s více jednateli, a to včetně podpisu smlouvy,“ doplnil Milan Cáder.

O tom, že Home Credit poskytuje od začátku prázdnin půjčky firmám, se podnikatelé dozvěděli nejčastěji z reklamy na internetu, cíleným vyhledáváním na Googlu nebo od známého. Většina z nich zkoušela i jiné možnosti k získání úvěru, ale odradily je přísnější podmínky poskytovatelů, zdlouhavý proces schvalování a složitého dokladování. Pokud respondenti průzkumu srovnávali několik nabídek, tak nejčastěji vybírali podle nejrychlejšího a nejjednoduššího způsobu sjednání, které nevyžaduje osobní návštěvu a spoustu různých materiálů k dokladování.

(tz)

Slovo ke dni

  • Úžasná tiskovka Grady

    Byl to mimořádný zážitek. Nakladatelský dům Grada uspořádal 11. září v Praze tiskovou konferenci, na níž představil, jaké zajímavé tituly do konce tohoto roku vydá. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Vystupující aktéři včetně několika autorů byli rychlí, dynamičtí a časově úsporní. Přesto dokázali sdělit vše, co bylo v plánu. Za hodinu čistého času jsme se dověděli spousty informací nabitých emocemi, vtipem i zaujetím pro věc. Bylo to velmi poutavé divadlo, nikdo neusínal a všichni jsme hořeli zvědavostí. Co mne ještě zaujalo, bylo oblečení přítomných odbornic. Osobnosti, o nichž by si leckdo myslel, že jsou to introverti a knihomolové neznající nic víc než písmenka na papíru, byly oděny s šarmem, vkusem a nápaditostí. Takže to celé dění byla tak trochu i módní přehlídka. Což vůbec neškodilo. Ženskému osazenstvu Grady to totiž náramně...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Říjen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3