INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Od nynějška je možné v UNIQA pořídit jedno z nejpopulárnějších pojištění osob - Rizikové životní pojištění s dividendou – ve zcela inovované podobě. Cílem letošních úprav bylo maximální zjednodušení nastavení pojistné ochrany pro různé životní situace. Tento zájem je shrnutý do podtitulu nové mutace: „Od produktu k řešení“. Na rozdíl od dosavadního diktátu produktů, v němž si klient může pořídit „jen“ jednotlivé druhy pojištění, mění nový koncept tento přístup a klientovi nabízí řešení pro různé situace, kterým může být dospělý nebo dětský klient vystaven. Vedle rizikových složek prošlo úpravami ve prospěch zákazníka i investiční spektrum ve spořící složce.

Již šest let je vlajkovou lodí pojištění osob UNIQA Rizikové životní pojištění s dividendou (dále RŽPD), díky pravidelné inovaci opakovaně oceňované v soutěžích. Doposud si sjednalo smlouvy přes 160 tisíc klientů s celkovým pojistným dosahujícím bezmála jednu a půl miliardy korun.

Letos se produktoví manažeři UNIQA soustředili nikoli pouze na zlepšení jednotlivých krytí, nýbrž nejprve zkoumali různé životní situace představující pro pojištěného a jeho okolí nenadálou zátěž. Snahou bylo události rozčlenit podle závažnosti jejich dopadu a podle relevantního časového horizontu, během něhož je třeba se s nimi vyrovnat. Teprve v souvislosti s tím byla seřazena i rizika a důležitost jejich pokrytí. To přináší klientům lepší představu a snadnější rozhodování, protože struktura nabídky je sestavena jejich optikou.

Životní situace řeší RŽPD ve třech úrovních:

§         Události s dlouhodobým až trvalým (finančním) dopadem

§         Události s dočasným vlivem

§         Nepříjemnosti nebo patálie s omezeným dopadem, na něž je možné se díky nadstavbovým krytím připravit. Ta představují pro klienta zajímavý servis.

V rámci tohoto tříúrovňového rámce nabízí UNIQA podle individuální preference zákazníka dvě různá řešení - komplexní a omezené s cenovou výhodou. Klient tak hned jednoznačně ví, za jaký rozsah si platí.

Letošní inovace se v oblasti pokrytí rizik soustředily zejména na tyto oblasti:

1.      Úprava krytí pro případ invalidizace do formy klesajících pojistných částek s možností fixace části pojistného plnění, která bude potřeba nezávisle na věku klienta pro případnou adaptaci v nové životní situaci (např. bezbariérová úprava bydlení). Zde došlo na základě nejnovějších údajů České správy sociálního zabezpečení ke snížení ceny.

2.      Možnost pojištění závažných onemocnění v cenově výhodné variantě kryjící 4 nejfrekventovanější diagnózy (rakovina, srdeční infarkt, by-pass, mrtvice). V oblasti pojištění denního odškodného doplněna možnost různých karencí, které toto krytí výrazně zlevňují.

3.      K dalším vylepšením patří flexibilnější nastavení pojištění pro případ smrti z pohledu výše pojistné ochrany v jednotlivých letech trvání pojistné smlouvy. Nové je i komplexní pojištění horních končetin, které se nyní nevztahuje jen na následky úrazu, ale rovněž na následky choroby (např. syndrom karpálního tunelu, revmatoidní artritida s postižením hybnosti drobných kloubů ruky, apod.).

4.      K nadstavbovým rizikům bylo přiřazeno pojištění občanské odpovědnosti pro všechny osoby v pojistné smlouvě,

5.      V nabídce investičních příležitostí došlo k doplnění nového investičního programu složeného z indexových fondů.

Součástí je i nadále bezplatné krytí pro případ narození vícečat i opce na navýšení pojistných částek pro případ úmrtí bez zkoumání aktuálního zdravotního stavu až o 25 % v předem definovaných přelomových situacích (sňatek, narození potomka, adopce, dosažení určitého věku, apod.).

I v nynější verzi je zachována unikátní riziková dividenda z názvu pojištění. Pojišťovny ve svém kmeni smluv životního pojištění dosahují lepších výsledků, než jaké odpovídají úmrtnostním tabulkám od ČSÚ. Aktuálně je proto klientům připisována riziková dividenda v rozsahu 20 % úmrtnosti stanovené pro kalkulaci sazeb dle úmrtnostních tabulek ČSÚ.

Zůstává i nástroj INVESTPLAN sloužící k utlumení rizika ztráty způsobené propadem akciových trhů koncem smluvní doby pojištění. Spočívá v automatickém převádění příslušné části podílových jednotek z dynamičtějších do konzervativnějších dluhopisových programů.

Pojistný program RŽPD je daňově optimalizován. Při splnění zákonem daných podmínek může jeho prostřednictvím klient snižovat své daně.

  O společnosti UNIQA

UNIQA pojišťovna vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu již dvacet let. Jako univerzální pojišťovna nabízí kompletní paletu pojistných produktů pro občany i korporátní klienty. Podle objemu pojistného figuruje v desítce nejsilnějších pojišťoven v ČR.

UNIQA pojišťovna je součástí rakouské UNIQA Insurance Group zastřešující evropské pojišťovací aktivity. Značka UNIQA se etablovala již na trzích 20 zemí Evropy.

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3