INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Běžné ani spořicí účty nemohou Čechům přinést takový výnos, jaký jim v současnosti přináší stavební spoření. I přesto většina rodinných aktiv leží na běžných účtech (34%), protože Češi preferují okamžitou možnost získání hotovosti. Na poli dlouhodobých úspor však nemá stavební spoření konkurenci. Dokazují to i statistiky. Z hlediska objemu uložených prostředků je stavební spoření druhým  nejoblíbenějším produktem na tuzemském trhu (16 %). Lidé na stavebku oceňují hlavně jeho jednoduchost, atraktivní státní příspěvek a stabilní výnos.

Běžné účty slouží většině Čechů zpravidla jen pro administraci příchozích a odchozích plateb bez větší přidané hodnoty. Pokud se ale domácnosti rozhodnou cíleně a aktivně spořit, pak je jasnou volbou právě stavební spoření. „Tento produkt je oblíbený také díky své dlouholeté tradici. Jako jeden z prvních naučil Čechy spořit. Dnes má stavební spoření každý druhý občan,“ říká Rostislav Trávníček, ředitel komunikace Českomoravské stavební spořitelny.

„Každý člověk by měl mít stavební spoření jako základ pro zajištění na budoucnost. Jakmile tedy jedno stavební spoření skončí, je ideálním řešením uspořené prostředky použít jako základ pro další smlouvu a druhý díl například pro uzavření stavebního spoření potomkovi,“ doporučuje Rostislav Trávníček. Právě pro děti je stavební spoření nejvhodnějším spořicím produktem, který umožní pohodlný start do života. Pro smlouvy do konce roku navíc nyní ČMSS nabízí bonus ke každé smlouvě v hodnotě 1000 Kč.

Stavební spoření se na rozdíl od ostatních spořicích produktů, například termínovaných vkladů, na kterých mají rodiny uloženo 10 % svých aktiv, vyvíjí a své parametry upravuje tak, aby klienty pobízelo ke spoření na delší období. „ČMSS proto například nabízí Spoření na penzi od Lišky, což je prakticky devítileté stavební spoření. Klient může  po této době dosáhnout bezkonkurenčního ročního výnosu z vkladu až 2,4 %, a to i bez započtení státní podpory,“ dodává Rostislav Trávníček. Státní podpora u Spoření na penzi od Lišky může ročně dosáhnout až 2000 Kč, a to při měsíčním vkladu 1700 Kč. U běžných spořicích účtů se přitom roční výnos pohybuje do 2 %.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3