INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Měsíc po vstupu internetové směnárny Valutomat na český trh dochází k nárůstu popularity P2P směn. Služby Valutomatu nyní využívá téměř 1 000 uživatelů a obrat jejich směn již překročil 26 000 000 Kč. Novou online směnárnu si oblíbily mimo jiné i světově uznávaná česká online firma pro nákup letenek Skypicker nebo společnost provozující mobilní aplikaci Liftago.

„Zájem o naše služby předčil očekávání. První týden od spuštění navštívilo naše stránky přes 19 000 uživatelů. Především online společnosti si všimly nových možností, které systém přináší, a nabízených služeb začaly využívat velmi rychle,“ uvedl marketingový ředitel Edgar Fusko a dodal: „Do budoucna očekáváme poptávku také ze strany jiných sektorů. Obecně je naše aplikace zaměřena především na malé a střední firmy, oslovit ale chceme i lidi studující či pracující v zahraničí, cizince žijící u nás, či náruživé cestovatele.“

Konzervativní český trh postupně začíná přicházet na výhody internetových P2P směn. Ty nabízejí oproti klasickým institucím výhodnější kurzy, neboť si je stanovují a vytvářejí sami uživatelé. Češi se za poslední měsíc mohli přesvědčit, že lze díky tomu ušetřit až 6 %. A právě to je jeden z důvodů, proč se Valutomat objevuje na předních příčkách nezávislých kurzových srovnávačů, jakým je například www.transfertip.cz.

V čem je systém unikátní

Uživatelé si stanovují směnný kurz sami a mají možnost vyměnit si peníze přímo mezi sebou, a to on-line, 24 hodin denně. Směnárna funguje pod licencí ČNB a směny jsou zatím bez poplatků.

„Uživatelé se nás snaží někam zařadit. Jedni nás porovnávají se směnárnami, kde je kurz jasně daný předem, druzí s burzou, kde se kurzy nabízejí protistraně. Nový online systém umožňuje obojí a zároveň přináší spoustu dalších možností. Na své si přijdou jak uživatelé, kteří potřebují směnit peníze ihned, tak i ti, kteří chtějí s kurzem spekulovat. Nákupu či prodeje určité měny zde mohou využít i klasické směnárny. My totiž peníze nevykupujeme a neprodáváme a tím pádem ani uživatelé nenesou náklady na kurzovní rozdíl nákup/prodej. Peníze si směňují přímo mezi sebou dle kurzu, který obě strany akceptují,“ vysvětlil hlavní odlišnost Valutomatu jeho marketingový ředitel Edgar Fusko.

Některé společnosti si již všimly, že Valutomat je taková „anonymní seznamka firem“, ve které si mohou vzájemně řešit své devizové potřeby účetně čistým a jednoduchým způsobem bez toho, aby se přímo poznaly. Oliver Dlouhý, CEO společnosti Skypicker k tomu řekl: “ Realizujeme většinu tržeb v zahraničních měnách. Náklady na jejich konverzi tedy musíme pečlivě hlídat. Kurzy na Valutomatu jsou ve většině případů nejvýhodnější na trhu a vzhledem k jeho přímému napojení na naše banky je převod měn takřka okamžitý, což je výrazná úleva pro naše cash-flow. Taková služba nám tu chyběla.”

 Jak probíhá směna

Peníze, které si chtějí uživatelé směnit, stačí převést z bankovního účtu do peněženky na Valutomat.cz. Následně je podán příkaz ke směně v kurzu, který si uživatel sám zadá. Může akceptovat i kurz protistrany a transakce pak proběhne ihned. V případě že si kurz zadává sám, nabídka ke směně čeká na poptávku druhé strany a do té doby je viditelná pro všechny, kdo jsou v systému zaregistrovaní. Po skončení směny si uživatel peníze přesouvá z peněženky Valutomatu zpět na svůj bankovní účet v dané měně. Pokud má bankovní účty u některé z preferovaných bank, tak přesuny mohou probíhat v rámci jeho banky.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3