INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Téměř 210 000 klientů ING Životní pojišťovny si mohlo za rok 2014 odečíst z daní své příspěvky na životní pojištění, na jednoho klienta v průměru o 6 721 Kč. Životní pojištění je tak kromě finanční ochrany před nečekanými situacemi zajímavé i možností daňových úlev.

Klienti ING Životní pojišťovny si za loňský rok snížili základ daně o 1,4 miliardy korun. Průměrná částka pro daňový odpočet činila 6 721 korun, což odpovídá úspoře 1 008 Kč na osobu. „Poskytování příspěvků na životní pojištění jako zaměstnanecký benefit zaznamenává dlouhodobý zájem a z našeho průzkumu vyplývá, že patří mezi devět nejčastěji poskytovaných zaměstnaneckých benefitů. Zajímavou motivací pro firmy je beze sporu i státní podpora tohoto produktu,“ doplňuje Renata Mrázová, generální ředitelka ING Životní pojišťovny. Maximální úleva na životní pojištění činí 1 800 Kč, tedy 15 % z nejvyšší možné celkové daňově odečitatelné částky 12 000 Kč.

K 1. lednu 2015 vstoupila v platnost novela zák ona o daních z příjmů, která zpřísnila podmínky využívání daňových úlev ze životního pojištění. Klient se musí rozhodnout, zda i nadále stojí o daňový odpočet a přijde o možnost předčasného výběru peněz, nebo preferuje předčasné výběry za cenu ztráty daňového zvýhodnění. „Naši klienti ve většině případů volí zachování daňové uznatelnosti, protože si dobře uvědomují výhody, které jim tento režim nabízí,“ uzavírá Mrázová.

 -------------

23. března 2015 dojde k přejmenování ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN.

Změna názvu uvedených společností je důsledkem procesu postupného oddělování pojišťovací části ING od ING Group. Pro ING Bank se nic nemění, ta bude i nadále působit pod svou stávající značkou. Nový název pojišťovací části odkazuje k původnímu označení Nationale-Nederlanden, pod kterým společnost v historii působila a dodnes v některých zemích působí. V roce 1992 pod tímto názvem dokonce vstoupila na český trh jako první zahraniční pojišťovna.

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3