INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Centrální registr řidičů se po napojení na Informační systém základních registrů (ISZR) dne 19. 3. 2013 stal vůbec prvním systémem, který komunikuje nejen s Registrem obyvatel a Registrem územní identifikace adres a nemovitostí, ale i s Informačním systémem evidence obyvatel a Cizineckým informačním systémem. Tato skutečnost umožňuje jednodušší a rychlejší odbavení všech klientů, například i těch, kteří si musí do konce letošního roku povinně vyměnit starý řidičský průkaz za nový. V celé ČR je přitom takových lidí ještě zhruba tři čtvrtě milionu.

„Jenom během prvního dne provozu po napojení na ISZR uskutečnil Centrální registr řidičů celkem 46.647 dotazů na základní registry, což představuje ekvivalent cca 100 dotazů za minutu. Průměrná doba odezvy činila jednotky sekund,“ řekl Jiří Dohnal, manažer odboru Veřejná správa společnosti ICZ a.s., která je dodavatelem Centrálního registru řidičů.

Samotný Centrální registr řidičů pracuje na MDČR úspěšně a spolehlivě již od roku 2006, a to na základě silničního zákona č. 361/2000 Sb. V souladu s novelou tohoto zákona účinnou od 1. 1. 2009 byl registr operativně rozšířen o možnost veřejného nahlížení do databáze prostřednictvím systému Czech POINT z více než tří tisíc míst v celé ČR. Za inovativnost příslušného řešení získala společnost ICZ a.s. na celosvětové partnerské konferenci Microsoft v USA v létě 2009 dokonce ocenění Technology Awards.

V souvislosti s vrcholící poslední etapou povinné výměny řidičských průkazů lze v druhé polovině roku očekávat zvýšený zájem občanů o služby Centrálního registru řidičů a tedy i výrazně vyšší počet dotazů do základních registrů. „Přestože velká část občanů tradičně odsouvá výměnu řidičského průkazu nebo podobné úkony na poslední chvíli, jsme připraveni tento nápor zvládnout, kapacita systému je dostatečná,“ doplnil Jiří Dohnal.

Pokud tedy nastane v souvislosti s kumulací požadavků na výměnu průkazů problém, bude dán spíše faktickou kapacitou příslušných městských úřadů a magistrátů měst, které budou moci fyzicky obsloužit jen určitý počet klientů denně.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3