INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Významný světový dodavatel chytrých mobilních zařízení a mobilní síťové infrastruktury, společnost ZTE, se v letech 2011 a 2012 stala dle údajů World Intellectual Property Organization (WIPO) celosvětově největším registrátorem nových patentů. Jen loni ZTE zažádalo o téměř 4 000 nových patentů. Celkově společnost registruje 48 000 patentů, 13 000 již vlastní. Díky rozsáhlým investicím do výzkumu a vývoje v nastoleném trendu ZTE pokračuje i letos.

V loňském roce zažádala společnost ZTE o 3 906 nových patentů, což je o 37 % více než o rok dříve (2 826 patentů). I v roce 2011 přitom v této oblasti dosáhla celosvětového prvenství. ZTE se stalo vůbec první čínskou firmou, které se podařilo podobného úspěchu dosáhnout dva roky po sobě. Pomyslný stříbrný stupínek loni obsadila japonská společnost Panasonic s 2 951 registracemi. Ostatní výrobce smartphonů a dodavatele zařízení pro výstavbu mobilních sítí přitom nechalo ZTE v tomto ohledu daleko za sebou. Například společnost Huawei, která se mezi přímými konkurenty umístila na druhém místě, přihlásila loni o polovinu patentů méně. Průměrná doba mezi žádostí o patent a jeho získání činí 3 až 5 let.

Počet žádostí o nové patenty (2012) – dodavatelé zařízení pro telekomunikace

Společnost

Počet žádostí o patent (2012)

ZTE

3 906

Huawei Technologies

1 801

Ericsson

1 197

Alcatel - Lucent

346

Nokia Siemens

326

Údaje World Intellectual Property Organization

Šedesát procent podaných patentových žádostí ZTE se týká nejnovějších technologií v oblasti 4G/LTE, cloud computingu, konceptu the Internet of Things a chytrých mobilních zařízení. Přitom 90 % patentů společnosti patří mezi vlastní nové vynálezy a koncepce.

Rozsáhlé investice do R&D

Silné oddělení výzkumu a vývoje patří ke klíčovým faktorům úspěchu výrobce. ZTE do této oblasti investuje ročně 10 % svých příjmů. V loňském roce to představovalo 9 miliard čínských jüanů, tedy 28,5 miliardy korun. ZTE rovněž po celém světě provozuje 18 pracovišť pro výzkum a vývoj, která zaměstnávají na 50 000 inženýrů a techniků. Společnost také intenzivně spolupracuje s odborníky významných telekomunikačních operátorů. Dle čísel většiny nezávislých organizací pro výzkum trhu je ZTE celosvětově čtvrtým nejúspěšnějším výrobcem mobilních telefonů (Q2 2013).

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3