INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost Panasonic představila v České republice tablet Toughpad 4K UT MB5, první 20" tablet na světě s rozlišením 4K určený pro profesionály v oborech prodeje, marketingu a médií. Představení proběhlo v prostoru autosalonu luxusních a sportovních automobilů SF Motors v Praze.

Tablet je součástí revoluční řady produktů Toughpad a disponuje Ultra HD rozlišením. V prvním pololetí roku 2014 jej pak bude následovat specializovaný vysoce výkonný model ideální pro 3D modelování a CAD aplikace, vhodný pro technické profesionály jako jsou konstruktéři, architekti a návrháři. Více na: www.toughbook.cz

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je profesionální odolný přenosný tablet, který nabízí nový zážitek z digitálního zobrazení díky rozlišení 4K, které má čtyřnásobek obrazových bodů než rozlišení Full HD – celkem 3840 x 2560 pixelů. Tento tablet představuje revoluci v digitálním zobrazování díky rozlišení 4K, schopnosti spolupráce na dotykovém displeji a unikátnímu elektronickému dotykovému peru Panasonic*, které pracuje s pixelovou přesností a umožňuje přidávání poznámek.
Tablet Toughpad 4K UT-MB5 byl navržen speciálně pro fotografy, marketéry a prodejce. Je vybaven velkým 20" displejem s rozlišením 3840 x 2560 obrazových bodů, poměrem stran 15 : 10 a hustotou zobrazení 230 dpi. Je dokonalý pro zobrazování velkých obrazů, výkresů ve formátu A3, brožur a multimediálních dat. Díky pokročilému displeji a rozlišení je zvětšování, zmenšování a změna velikosti okamžitá a obraz je křišťálově čistý.

Unikátní elektronické dotykové pero Panasonic*
Tento přenosný tablet je dodáván s unikátním elektronickým dotykovým perem Panasonic*, jehož ovládání je vysoce intuitivní a umožňuje volné kreslení, přidávání poznámek a psaní jako na papíře. Pero dokáže pomocí infračervených signálů přesně rozeznat každý jednotlivý obrazový bod na displeji a s tabletem komunikuje pomocí rozhraní Bluetooth, čímž se odlišuje od běžně používaných kapacitních digitizérů. Své vysoké přesnosti dosahuje díky schopnosti rozpoznávat jednotlivé obrazové body na displeji tabletu. Dokáže také rozeznat a zaznamenat sklon pera a rozlišuje 2048 úrovní přítlaku, takže pohyby ruky při kreslení nebo psaní jsou dokonale reprodukovány do nejmenší podrobnosti.

„Existuje široká paleta neuvěřitelných aplikací vhodných pro tento tablet, které využijí fascinujících vizualizačních schopností technologie s rozlišením 4K,“ říká Jan Kaempfer, Marketing Director ve společnosti Panasonic Computer Product Solutions. „Fotografická a návrhářská studia budou moci zobrazit podrobnosti a upravovat svůj obrazový a video materiál lépe než kdykoli předtím. Marketéři a prodejci luxusního zboží budou moci prezentovat své produkty na velkém displeji s detaily tak úžasnými, že se jich zákazníci budou chtít dotknout a ihned je koupit. S tímto zařízením vidět, znamená skutečně uvěřit.“

Nejlehčí a nejtenčí na světě
S poměrem stran 15 : 10 je tablet Toughpad 4K UT-MB5 nejlehčím a nejtenčím 20" tabletem na světě. Váží 2,35 kg a jeho tloušťka je 12,5 mm. S procesorem Intel® CoreTM i5 vProTM, až 8 GB RAM a grafickým adaptérem NVIDIA® GeForce® dokáže tablet UT-MB5 zobrazit videa v ultra vysokém rozlišení plynule a bez načítání do vyrovnávací paměti.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je dodáván s předinstalovaným systémem Windows 8.1 Pro, díky čemuž mohou firmy nyní i v budoucnu využívat všechny své stávající aplikace a kancelářské produkty. Migrace bude pro IT oddělení hračkou. V kombinaci s příslušenstvím jako je stolní kolébka a přenosné řešení Panasonic lze toto zařízení využít jako stolní počítač i jako tablet, takže návrháři a konstruktéři nemusí používat více zařízení.

Vytvořen pro profesionály
Tablet Toughpad 4K UT-MB5 nabízí také všechna rozhraní potřebná k tomu, aby se stal praktickým pomocníkem v profesionálním prostředí: USB 3.0, slot pro kartu SD, konektor pro sluchátka a doplňkově i čtečku čipových karet. Kolébka navíc zajišťuje konektivitu přes rozhraní Ethernet a HDMI.

S vestavěnou přední kamerou s rozlišením 1280 x 720 v kombinaci s 20" displejem je pořádání videokonferencí jednoduché a příjemné. Pevný disk SSD o kapacitě 256 GB spolu s možností rozšíření paměti pomocí SD karty poskytují dostatek prostoru pro uložení aplikací a dat.

Pro konektivitu na cestách je zařízení vybaveno rozhraními Bluetooth a WLAN.

Produkty Panasonic patří k evropské špičce v oblasti odolných mobilních počítačů a profesionální odolný tablet Toughpad 4K UT-MB5 není výjimkou – vydrží pád z výšky až 76 cm (na spodní stranu, za provozu)** a teploty v rozmezí +5 až +35 °C**.

Výkon pro CAD aplikace budoucnosti
Výkonný model Toughpad 4K Performance, který bude dostupný od prvního pololetí roku 2014, je určen pro navrhování v aplikacích CAD a 3D simulaci. Bude vybaven výkonnějším procesorem Intel® CoreTM a grafickým adaptérem NVIDIA®. Tento nový výkonný model, který může nahradit tradiční pracovní stanici pro CAD, udělal vynikající první dojem na společnost Dassault Systemes, specializovanou na CAD a 3D konstrukční software.

Standardní model tabletu Toughpad 4K UT-MB5 bude dostupný od listopadu 2013 za maloobchodní cenu od 4 509 € bez DPH. Dostupnost a ceny modelu Toughpad 4K Performance budou oznámeny později.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3