INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Už dávno jsme měli úřadovat bez papírů, bez ničení našich lesů. Alespoň to slibovali IT odborníci, podle nichž měla být veškerá úřední agenda převedena do virtuální podoby a umístěna na servery, do osobních a přenosných počítačů. Papírování však neubývá, proto každý počin v tomto směru je vítaný. G.E: Money Bank hodlá s papíry odstranit i plnicí pera.

GE Money Bank nahrazuje papírové dokumenty moderními Signpady, které zaznamenají podpisy klientů v biometrické podobě. Banka zavádí tuto technologii jako první finanční instituce v Česku. Letos budou zařízení na snímání podpisů k dispozici na všech pobočkách GE Money Bank v Česku. Zákazníci tak z banky nebudou odcházet s deskami plnými papírů, ale všechny dokumenty v plném znění včetně dodatků najdou kdykoliv online ve své Internet Bance.

„Zavedení biometrických podpisů považujeme za jednu z nejzásadnějších proklientských inovací  v současném českém bankovnictví. Všechny smlouvy budeme nově ukládat do zabezpečeného archivu, kde jsou zákazníkům kdykoliv k dispozici,“ říká Štěpán Pittauer, projektový manažer GE Money Bank. „Každý sedmý klient musel kvůli ztrátě smlouvy žádat o její kopii. To bude brzy minulostí, protože všechny dokumenty najdou zákazníci během pár kliknutí v Internet Bance,“ dodává Štěpán Pittauer. Doslova nekonečné prohledávání šuplíků a složek se starými dokumenty se tak klientů GE Money Bank brzy přestane týkat.

Další velkou výhodou Signpadů je, že dokáží klienty rozpoznat bez ohledu na jejich aktuální rukopis. Až 60 % zákazníků má totiž podle průzkumů problém napodobit svůj podpisový vzor. „Signpady zaznamenávají kromě grafické podoby podpisu i další parametry, například tlak na podložku, rychlost, směr tahu, akceleraci i úhel podpisu klienta a zvyšují tak pravděpodobnost shody s podpisovým vzorem,“ doplňuje Štěpán Pittauer z GE Money Bank.

Vytvoření biometrického podpisového vzoru je velmi jednoduché, stačí navštívit pobočku banky vybavenou Signpadem. Pro správné vyhodnocení a uložení potřebných biometrických údajů se na něm klienti šestkrát podepíší. Biometrický podpis zajistí, že banka své zákazníky snadněji identifikuje a zároveň jim zajistí maximální bezpečnost. Napodobit standardní biometrický podpisový vzor je prakticky nemožné.

„Data jsou ihned po nasnímání v Signpadu zašifrována, zajištěna kvalifikovaným systémovým certifikátem a opatřena časovým razítkem, které zabrání jakékoliv změně integrity dokumentu v budoucnosti,“ vysvětluje Štěpán Pittauer.

Elektronic ké smlouvy s biometrickými podpisy jsou uloženy v zabezpečeném archivu. Každý biometricky podepsaný dokument je jedinečný a obsahuje unikátní informace, které znemožňují jeho změnu nebo zneužití. Podpis nelze použít na jiném dokumentu, protože by se neshodovala časová razítka podpisu a dokumentu. Velkou výhodou biometrického podpisu je i to, že má neomezenou dobu platnosti a není třeba jej obnovovat.

O nasnímání biometrického podpisového vzoru mohou klienti GE Money Bank v současnosti požádat na obchodním místě Černý Most – Kučerova 767/16 v Praze. Do konce roku 2014 nabídnou tuto novou službu všechny pobočky GE Money Bank v České republice.

GE Money Bank patří mezi největší české peněžní ústavy. Jsme univerzální bankou, která disponuje třetí největší sítí 258 poboček a 707 bankomatů. Své služby orientujeme jak na občany, tak na malé a střední podniky. Náš běžný účet Genius Gratis byl v roce 2013 vyhodnocen českou veřejností v soutěži Zlatá koruna jako nejlepší finanční produkt na trhu. Ve stejné soutěži uspěly u odborné poroty naše platební inovace - Bezkontaktní platební nálepka se stala novinkou roku, NFC platební karta v mobilu zvítězila mezi kartami. Vlastní kapitál GE Money Bank tvoří 33,7 miliardy Kč, konsolidovaná kapitálová přiměřenost ve výši 19,8 % je i nadále jednou z nejvyšších na trhu.

GE Money Bank patří do skupiny General Electric (GE). Skupina GE je třetí největší firmou na světě, pravidelně se objevuje v žebříčcích nejobdivovanějších a nejinovativnějších společností světa. GE založil Thomas Alva Edison. Skupina sdružuje firmy z oblasti průmyslu a financí a reaguje na nejpalčivější problémy dnešního světa. Podniká v oblastech, jako je výroba letadlových motorů či elektrické energie, ve finančních službách nebo lékařské zobrazovací technice. GE působí ve více než 100 zemích světa a zaměstnává přibližně 300 tisíc lidí. Pro více informací navštivte: www.ge.com.

(tz)


 


 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3